Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Διήμερη περιοδεία στη Νάξο του Μπενέτου Σπύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/04/2014
 Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι η διήμερη περιοδεία στη Νάξο του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μπενέτου Σπύρου, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, και της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κας Άννα Μαυρουδή.  Στις επισκέψεις και συζητήσεις στη Νάξο, τον κ. Σπύρου και την κ. Μαυρουδή συνόδευσαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νάξου Χριστίνα Ευθυμιάτου, Νίκος Κρητικός, Πέτρος Μανδηλαράς και Μιχάλης Τουλούπης. Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στη Νάξο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , των ΑΝΕΛ και Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν στις περιοδείες τους.

 Στα πλαίσια της παραμονής  τους στο νησί την Πέμπτη το πρωί οι εκπρόσωποι της Νησιωτικής Ανατροπής συμμετείχαν στη Συνάντηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο Κάστρο της Νάξου, όπου ο Μπενέτος Σπύρου απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι η μείωση των επιχορηγήσεων στις «άγονες», ακτοπλοϊκές γραμμές έχει  οδηγήσει σε απομόνωση πολλά νησιά, ενώ ταυτόχρονα η  μετάθεση εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου στις καλένδες και η διατήρηση πανάκριβων ναύλων επιτείνουν την ύφεση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και σημερινός Δήμαρχος Λειψών επεσήμανε ότι είναι επείγον και κρίσιμος ο ανασχεδιασμός του ακτοπλοϊκού δικτύου, του συστήματος επιδοτήσεων των «αγόνων» γραμμών και του θεσμικού πλαισίου που να κατοχυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα και έλεγχο.
 Ακολούθησε επίσκεψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και συζήτηση με τον Δήμαρχο Νάξου κ. Μανώλη Μαργαρίτη για τα θέματα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των 5 νησιών του πολυνησιωτικού Δήμου, και τα σημεία συνεργασίας ανάμεσα στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης  
Το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί της Παρακευής ο Μπενέτος Σπύρου, η΄Αννα Μαυρουδή και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν τα χωριά Φιλώτι -Μονή- Κυνίδαρο και Απεράθου, όπου συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς, ανάμεσα τους και με τον γυναικείο συνεταιρισμό και είχαν συζητήσεις με τους κατοίκους τους για τη σημασία των περιφερειακών εκλογών στην ιδιαίτερη συγκυρία της Ελλάδας της κρίσης αλλά .και των νησιών μας ειδικότερα. Παρέστησαν στη θεία λειτουργία στο Αργοκοίλι. Το απόγευμα παραβρέθηκαν σε εκδήλωση προς τιμήν του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Δημαρχείο Νάξου και το βράδυ της οργανώθηκε ανοιχτή συγκέντρωση –συζήτηση στη  Χώρα της Νάξου.
Το Σάββατο 26 Απριλίου, ξεκίνησαν με επίσκεψη στο τυροκομείο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νάξου και συναντήθηκαν με αγρότες της περιοχής. Συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Αρσενίου, κ.  Νίκο Μαργαρίτη, μετέβησαν στις λίμνες Αγίου Προκοπίου και Αλυκής, οι οποίες είναι υπό εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης, επισκέφθηκαν και τον ΧΑΔΑ του νησιού αλλά και την περιοχή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ.
Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους μαζικών φορέων του νησιού, σχετικά με τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου, των εμποροεπαγγελματιών και των σμυριδεργατών της Ορεινής Νάξου, αλλά και  τις ανάγκες παρεμβάσεων εκ μέρους της Περιφέρειας για τον σχεδιασμό, το συντονισμό, την εξασφάλιση κονδυλίων  και κυρίως την έμπρακτη υποστήριξη της νησιωτικότητας. Πιο συγκεκριμένα, στην συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Σωματείου Σμυριδεργατών Κορώνου και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Οχημάτων της Νάξου.

Το επόμενο τριήμερο οι υποψήφιοι περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης θα βρίσκονται στη Σύρο στο πλαίσιο της περιοδείας τους στις Κυκλάδες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: