Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη της Άννας Μαυρουδή, υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην Κέα
07/04/2014

Στον τόπο καταγωγής της, την Κέα, βρέθηκε στις 5 και 6 Απριλίου η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας και της γνωριμίας των νησιωτών με την «Νησιωτική Ανατροπή» και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, με κύριο πρόταγμα την εφαρμογή της νησιωτικότητας.
Η Τζιά αν και αποτελεί το πλησιέστερο νησί στην Αττική, εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως το φυσικό περιβάλλον, τη μοναδική αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας, Ιουλίδας, τα τοπία της ενδοχώρας και την πρωτογενή παραγωγή της. Εντούτοις, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η νεανική ανεργία, η έντονη εποχικότητα του τουρισμού, τα πλήγματα που δέχθηκε η οικονομική δραστηριότητα σε όλα τα πεδία (οικοδομή, τουριστικά καταλύματα, εστίαση, κτλ) από την κατάρρευση που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές της βίαιης εσωτερικής  υποτίμησης, η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών, κτλ. Τα προβλήματα αυτά επιβάλουν την ανάγκη συνολικού επανασχεδιασμού της αναπτυξιακής της πορείας στην κατεύθυνση της αειφορίας, της ποιοτικής ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού και τη συγκράτηση του νεανικού πληθυσμού στο νησί.

Με δεδομένα τα παραπάνω και τον ενεργό ρόλο που οφείλει να παίξει η Αιρετή Περιφέρεια την επόμενη πενταετία, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κατοίκους της Τζιας από όλες τις παραγωγικές τάξεις και  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πληροφόρηση σχετικά με τις αρμοδιότητες της Αιρετής Περιφέρειας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τις προοπτικές για την Κέα.
Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υποψήφιους δημάρχους του νησιού, Ρένα Βελισσαρίου και Ιωάννη Ευαγγέλου όπου και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το νησί αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των αυτοδιοικητικών δομών, Δήμου και Αιρετής Περιφέρειας.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Κέας «ο Αρισταίος». Τέθηκαν από πλευράς των μελών ζητήματα που αφορούν την Κέα και την ανάπτυξη του νησιού και ενημερώθηκαν για το πώς οι προγραμματικές θέσεις της «Νησιωτικής Ανατροπής» μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση των όρων επαγγελματικής δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σε επόμενη επίσκεψη στο νησί, μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Μπενέτο Σπύρου, θα προγραμματιστούν συναντήσεις και με άλλους συλλόγους του νησιού και θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους κατοίκους.

Η «Νησιωτική Ανατροπή» στην Αιρετή Περιφέρεια δεσμεύεται να εντείνει τις προσπάθειες για την ισόρροπη ανάπτυξη μικρών και μεγάλων νησιών, την αναπροσαρμογή της οικονομίας με την ανάπτυξη νέων καινοτομικών δράσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με έμφαση στη σύνδεση πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα, σε νησιά όπως η Κέα, που προσφέρονται για αυτό. Θα προασπιστεί, επίσης, τους φυσικούς πόρους και τις φυσικές περιοχές των νησιών μας, όπως τις NATURA, για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής στα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: