Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη της Άννας Μαυρουδή, υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στη «Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων» στην Ερμούπολη
02/04/2014

Την Στέγη Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων στην Ερμούπολη  επισκέφτηκε η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχς Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο και την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο Τήνου, Μαργαρίτα Δεδεμπίλη.
Συνομίλησαν με την κ. Μαρία Φωστέρη, η οποία είναι υπεύθυνη της Στέγης, καθώς και με τις εθελόντριες και με μέλη του προσωπικού. Ενημερώθηκαν για το έργο και τις δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του. Η βοήθεια των απλών πολιτών, οι οποίοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια είναι άλλη μια ένδειξη των άτυπων δικτύων αλληλεγγύης που δημιουργούνται.
Σε συνθήκες κρίσης, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι από τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας: η βία, η σιωπή και η ανασφάλεια που βιώνουν εντονότερα τα παιδιά, η κατασταλτική αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, ο στιγματισμός και η περιθωριοποίηση που ενδέχεται να τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή αποτελούν ζητήματα που οφείλουν να απασχολούν την πολιτεία και τους θεσμούς της με σοβαρότητα και διακριτικότητα.
Η κατάρρευση των δομών κοινωνικής πρόνοιας λόγω των μνημονιακών πολιτικών, η έλλειψη επαρκώς στελεχωμένων αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών με ιδιαίτερη πρόβλεψη για τα νησιά, μας έχει οδηγήσει στην αδυναμία αντιμετώπισης των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών και εφήβων.


Η Αιρετή Περιφέρεια οφείλει να θέσει ως ύψιστη προτεραιότητά της την προστασία των ανηλίκων, αλλά και την στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με διαφάνεια και ευαισθησία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του συντονισμού διαφόρων δομών και δράσεων αλλά και την ανακατανομή των πόρων προς τις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν περισσότερο ανάγκη. Η Νησιωτική Ανατροπή δεσμεύεται από τις προγραμματικές της θέσεις στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων με ένα πλέγμα παρεμβάσεων, οι οποίες θα προκύψουν αφενός από την άμεση καταγραφή των αναγκών και την ανάδειξή τους και αφετέρου από τη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: