Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η ΚΕΠ-ΟΣΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Πάρος,16/03/2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα Κυριακή 16 Μάρτη 2014, η πρώτη ανοιχτή συνάντηση της ΚΕΠ-ΟΣΑ με τους Πόλίτες της Νάουσας.

Παρουσιάστηκαν, από τα μέλη της Κίνησης οι βασικές αρχές λειτουργίας της, που συνοψίζονται στις Αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας και της Συμμετοχής των Πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Έγινε διεξοδική συζήτηση πάνω στα θέματα της Λειτουργίας του Δήμου με Ανοιχτές Δημοκρατικές Διαδικασίες και, τη δέσμευση της ΚΕΠ-ΟΣΑ, όπου οι Συνελεύσεις των Πολιτών θα δεσμεύουν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα έχουν τη σημερινή «διακοσμητική»  θέση της λεγόμενης Επιτροπής Διαβούλευσης του Κάλλικράτη.
Ταυτόχρονα διευκρινίστηκε η θέση της Κίνησης για τις Αποφάσεις των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων που, για τα Τοπικά Θέματα αρμοδιότητας τους, θα είναι δεσμευτικές για το Δημοτικό Συμβούλιο.   

Έγιναν σαφείς οι θέσεις της ΚΕΠ-ΟΣΑ που είναι ενάντια στο Δημαρχοκεντρικό Μοντέλλο διαχείρησης του Δημοτικών Ζητημάτων, καθώς είναι αδιαπραγμάτευτη η  θέση μας ότι οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τους Πολίτες και όχι από πάγια εξουσιοδότηση. Οι Λαικές Συνελεύσεις με αποφασιστική και όχι απλά γνωμοδοτική αρμοδιότητα πρέπει να αποτελέσουν τον κύριο άξονα στη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έγινε διεξοδική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, καταγράφηκαν οι προτάσεις και οι επισημάνσεις τους, και επισημάνθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Κίνησης που θα προκύψουν από τις Ανοιχτές Συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα Χωριά και τη Παροικία.

Κλήθηκαν οι Πολίτες που συμφωνούν με το συγκεκριμένο μοντέλλο διακυβέρνησης του Δήμου, να πλαισιώσουν της ομάδες δουλειάς της Κίνησης, να συμμετέχουν στις ανοιχτές συζητήσεις, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συμμετέχουν στη Διαμόρφωση των Προγραμματικών θέσεων της ΚΕΠ-ΟΣΑ, που θα εγκριθούν από τη Γενική της Συνέλευση και θα αποτελέσουν το μπούσουλα για τη υλοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: