Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Άδωνι Γεωργιάδη

Μαρουσώ Σκιαδά                             Πάρος  1 Μαρτίου 2014
Αλυκή  Πάρου
Τ.θ 46025

                                                            Προς Τον   κ. Άδωνι Γεωργιάδη
                                                                            Υπουργό Υγείας



Κύριε  ΄Αδωνι Γεωργιάδη Υπουργέ Υγείας ,

Εμείς οι κάτοικοι των νησιών  Πάρου Αντιπάρου  αγωνιζόμαστε  για καλύτερη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αγωνιζόμαστε  για την  στελέχωση του κέντρου υγείας μας με μόνιμο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό  και εσείς σε συνέντευξη τύπου απαξιώσατε  τις κινητοποιήσεις μας αυτές  με τη δήλωσή σας: << Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα επεισόδια θα αυξάνονται. Μετά τις εκλογές τα επεισόδια θα τελειώσουν. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην Πάρο τώρα σε σχέση με πριν από δύο μήνες ή πριν ένα χρόνο. Το ίδιο πράγμα είναι.>>

Μας εξοργίζετε τα μέγιστα με τα λεγόμενά σας  κύριε Υπουργέ.

Γιατί κύριε Υπουργέ δεν αγωνιζόμαστε  για το θεαθήναι    αλλά γιατί  πεθαίνουμε  στους δρόμους  λόγω έλλειψης   προσωπικού του ΕΚΑΒ . 

Γιατί  εδώ και τέσσερα χρόνια  στο Κέντρο Υγείας μας  δεν υπάρχει παιδίατρος , δεν υπάρχει καρδιολόγος  , δεν υπάρχει  γυναικολόγος . 

          Γιατί  ως  άνθρωποι των  νησιών είμαστε   αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή λόγω απόστασης  και  καιρικών συνθηκών .

          Γιατί η   μεταφορά μας σε μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών είναι πολυδάπανη και λόγω φτώχιας  αδύνατη.  

          Γιατί εμείς οι κάτοικοι των νησιών δεν είμαστε άνθρωποι δευτέρας κατηγορίας  .

          Γιατί η  Πατρίδα δεν είναι  έννοια  αφηρημένη  έχει εδάφη  και πολίτες. 

Και εσείς  κύριε  Υπουργέ  της δημόσιας  υγείας  αντί να σκύψετε  στο πρόβλημά μας  με ευαισθησία  και σύνεση απαξιώνετε , με την περίσσια αλαζονεία της εξουσίας   ,την αξία του αγώνα μας  για καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και προσβάλλετε  το πολίτευμα της   Δημοκρατίας  και τη βούληση του λαού των Νησιών Πάρου – Αντιπάρου γονυπετώντας  στην τρόικα .

          Επίσης  σας γνωρίζω Κύριε Υπουργέ ότι  οι κινητοποιήσεις μας  αυτές δεν  γίνονται λόγω  εκλογών   όπως λέτε . Ο αγώνας  μας έχει  αρχίσει   πολύ  πριν  από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως υπουργός  υγείας . Μάλιστα μετά την παραλαβή σας  από τον κύριο Λυκουρέντζο , σε  ερώτημά μας, είχατε  επικαλεσθεί άγνοια  για αυτό μας  το πρόβλημά  . Τι έγινε; δεν έχετε ενημερωθεί ακόμη ;

          Όσο κύριε Υπουργέ  γι’ αυτό που   λέτε ότι : <<Δεν έχει αλλάξει κάτι στην Πάρο τώρα σε σχέση με πριν από δύο μήνες ή πριν ένα χρόνο. Το ίδιο πράγμα είναι.>> έχετε   απόλυτο  δίκιο ,γιατί με  τα λόγια σας αυτά  συμφωνείτε  μαζί μας  και επιβεβαιώνετε τη παθογένεια ,την αδράνεια,  την αναλγησία  και την  αποτυχία την  δική σας  και της  παρούσας κυβέρνησης  ως  προς τη λύση θεμάτων που προκύπτουν  στο λαό  που κυβερνάτε…..

                                                              
                                                          Μαρουσώ Σκιαδά
                                                          Συνταξιούχος  Ο.Τ.Α
Υ.Γ: Η παρούσα  επιστολή εστάλη στον Υπουργό Υγείας στις 4-3-2014  με ταχυταχυδρομείο  και με email.

Κοιν: 1.-Συντονιστικό Υγειάς Πάρου –Αντιπάρου
          2.-Μ.Μ.Ε

         

Δεν υπάρχουν σχόλια: