Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου

 



                






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ:

     10-03-14

Αρ. Πρ.

859

Ταχ. Δ/νση     : Παροικία – ΠΑΡΟΣ
Ταχ. Κώδικας: 84400               
Τηλέφωνο      : 22843-61201,233                         
FAX                 : 22840-24751 
ΕMAIL            :pep@1730.syzefxis.gov.gr
                        tdparos@2879.syzefxis.gov.gr
                
ΠΡΟΣ   :



ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ



Θέμα  :     
Πρόγραμμα Πανηγυρικού Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης  Μαρτίου
             
                 Σύμφωνα με τα υπ’αρ. πρωτ. 8632/04-03-14  έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ./Γεν. Δ/νση Διοικ/κής Υπ/ξης – Δ/νση Διοίκησης – Τμ. Αποκέντρωσης, ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί και φέτος  με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.
                Με το παρόν παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Πάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
                H επέτειος της 25ης   Μαρτίου, με το διπλό  εθνικό και θρησκευτικό  συμβολισμό που τη διακρίνει, αποτελεί κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, είναι αναμφίβολα το σπουδαιότερο γεγονός της ιστορίας του Ελληνικού Γένους και αποτελεί την αφετηρία της ελεύθερης ύπαρξης του Νεότερου Ελληνικού  Κράτους.
                Την ημέρα αυτή, ας αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας, που με τη ζωή τους και το ανυπότακτο φρόνημά τους μας χάρισαν την ελευθερία. Ας  αναλογισθούμε τα οράματα, τα διδάγματα και τα  ιδανικά των Ηρώων της Επανάστασης, οι οποίοι χάραξαν το δρόμο για την Εθνική μας  ολοκλήρωση .

                                                                                   Ο    Περιφερειακός Σύμβουλος



                                                                                        Παντελής Τζανακόπουλος

-        Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων,  από της ογδόης πρωινής ώρας της 24ης  Μαρτίου  μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014.

-        Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και  Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της  24ης και 25ης Μαρτίου 2014.



Εορτασμός της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με μεγάλη λαμπρότητα στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.


Προσκύνημα, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.


Θα σημάνουν  χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων Παροικιάς,   Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο  Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Πάρου κ. Καρποδίνης Ανδρέας.

 Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, σχολείων, οργανισμών, ιδρυμάτων, συλλόγων κλπ,  στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων – Εθνικός Ύμνος.

 Παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.
Χώρος των επισήμων απέναντι από το Α’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

 Τελετάρχης ορίζεται ο κος Κούτρας Κωνσταντίνος Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Πάρου και βοηθός Τελετάρχη ο κος Σκαραμαγκάς Ελευθέριος, Εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Πάρου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: