Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού

Το Συντονιστικό για την Υγεία συγκροτήθηκε σε εθελοντική βάση και η συμμετοχή σ΄αυτό δεν απορρέει από καταστατικές δεσμεύσεις, όπως συμβαίνει με τους φορείς που λειτουργούν με βάση το καταστατικό τους.
Δεν διαθέτει καταστατικό ούτε κανονισμό  που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας του.
Είναι ένα αυθόρμητο κίνημα που μοναδικό του στόχο έχει την ανόρθωση του Κέντρου Υγείας και την ομαλοποίηση της λειτουργίας του.
Υφίσταται και λειτουργεί παρά τις αντιθέσεις που εκδηλώνονται κάποιες φορές στο εσωτερικό του, αφού αρκετά από τα μέλη του δεν προέρχονται από παρθενογένεση.

Συμμετέχουν σ΄αυτό εκπρόσωποι συλλόγων, οργανισμών, παρατάξεων, κομμάτων αλλά και μεμονωμένοι πολίτες.
Το συντονιστικό στηρίζεται με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου καθώς και από την Τοπική μας Εκκλησία.
Αποτελεί τον ενωτικό κρίκο σε μια κοινωνία πολυδιασπασμένη, όταν θα έπρεπε στο νησί να κυριαρχεί η ενότητα και η συνεργασία παντού, αφού η περίοδος που διανύουμε δεν είναι συνηθισμένη και εύκολη.

Το συντονιστικό κατόρθωσε να κρατήσει όρθιο το Κέντρο Υγείας το 2013 και θα επιχειρήσει το ίδιο και για το 2014, που είναι έτος ακόμα πιο δύσκολο για όλους μας.
Το δημοψήφισμα της 16ης Φεβρουαρίου πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και την κοινωνία στο προσκήνιο.

Ο κάθε πολίτης της Πάρου, οι κάτοικοι του νησιού μας ντόπιοι και αλλοδαποί, πρέπει αυτήν την υπόθεση να την πάρουν στα χέρια τους και την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες να εκφράσουν μαζικά και ελεύθερα την άποψή τους πάνω  στην πρόταση του Συντονιστικού για γενική απεργία.
Η μεγάλη αυτή και πρωτόγνωρη κινητοποίηση δεν είναι υπόθεση των φορέων μονάχα.
Αφορά το σύνολο των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου και η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από τη μεγάλη συμμετοχή.

Κάλπες θα στηθούν σε όλα τα χωριά και στην Παροικιά στα συνήθη εκλογικά τμήματα.
Εφορευτικές επιτροπές θα αναλάβουν το έλεγχο για το αδιάβλητο της διεξαγωγής της ψηφοφορίας και αυτές θα εκδώσουν τα αποτελέσματα.
Μιλάμε για κανονικές εκλογές σε ένα τοπικό δημοψήφισμα που διενεργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Πάρος για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές της δοκιμαζόμενης πατρίδας μας.

Χρέος όλων μας αυτή η προσπάθεια να έχει επιτυχία, γιατί η προστασία της υγείας μας είναι πάνω απ΄όλα. Μας αφορά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: