Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Για τις γυναίκες της Πάρου

Ας μου επιτραπεί να αναφερθώ στις γυναίκες της Πάρου με πρόθεση να αξιολογήσω την προσφορά τους στην τοπική μας κοινωνία.

Παρά τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι μεγάλες, βρίσκουν το χρόνο για οργανωμένη δράση.

Οι σύλλογοι γυναικών στη Νάουσα, στην Μάρπησσα και στην Παροικιά, εδώ και αρκετά χρόνια, αναπτύσσουν σπουδαία δραστηριότητα στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα.
Εθελόντριες γυναίκες στηρίζουν το Κέντρο των ατόμων με ειδικές ανάγκες στη Νάουσα, προσφορά επίπονη, αλλά με σπουδαίο ανθρωπιστικό περιεχόμενο,  γυναίκες έφεραν στη Μάρπησσα τους γιατρούς του κόσμου, που σε συνθήκες δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας δεν έμειναν απαθείς, απέναντι σε ένα κράτος  αδιάφορο για την προστασία της υγείας μας.
Γυναίκες της Παροικιάς πρωτοστατούν και συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους παριανούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Εθελόντριες στηρίζουν το εκκλησιαστικό γηροκομείο.

Αλλά και στη μεγάλη κινητοποίηση, στις 11 του περασμένου Φλεβάρη στην Αθήνα, οι γυναίκες της Πάρου έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρόν.


Τώρα καλούνται με το δυναμισμό που διαθέτουν να δώσουν μια σπουδαία μάχη για να κρατηθεί όρθιο το Κέντρο Υγείας της Πάρου. Καλούνται να στηρίξουν το τοπικό δημοψήφισμα. Να βοηθήσουν στην οργάνωσή του, να δουλέψουν με την πειθώ που τις διακρίνει σπίτι σπίτι και να ξεσηκώσουν την παριανή κοινωνία που βιώνει ομαδική κατάθλιψη εξαιτίας των σκληρών οικονομικών μέτρων  που διέλυσαν τον οικογενειακό προγραμματισμό  και οδήγησαν στη φτώχεια πολλούς συμπολίτες μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: