Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το Υπουργείο Υγείας σε κατάσταση διάλυσης


Πριν από μερικές μέρες επικοινώνησα με δύο επικουρικούς γιατρούς του Κέντρου Υγείας, που έληξε η σύμβασή τους. Με τον καρδιολόγο κ. Χατζηγεωργίου στη Σύρο και με το γυναικολόγο κ. Προκοπίου στη Μυτιλήνη.

Τους ζήτησα τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης των αιτήσεών τους με τις οποίες ζητούσαν την επαναπρόσληψή τους στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
Ο πρώτος κατέθεσε την αίτησή του στις 2 Δεκεμβρίου 2013 και ο δεύτερος στις 29 Νοεμβρίου 2013.
Στο μεταξύ διάστημα πέρασε από τη Βουλή διάταξη νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους επικουρικούς γιατρούς να συνάπτουν συμβάσεις τριετούς διάρκειας, με την προϋπόθεση ότι τα νομαρχιακά νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τη μισθοδοσία τους για 3 χρόνια. Με την ίδια διάταξη μεταφέρεται η αρμοδιότητα των προσλήψεων από το Υπουργείο Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Στη δική μας περίπτωση την αρμοδιότητα αυτή την έχει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία υπάγεται ο Πειραιάς και τα νησιά του Αιγαίου.

Για να προχωρήσουν οι προσλήψεις των δύο γιατρών πρέπει οι αιτήσεις τους να αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και από αυτήν να σταλεί έγγραφο στο νομαρχιακό νοσοκομείο στη Σύρο προκειμένου αυτό να βεβαιώσει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τη μισθοδοσία τους για 3 χρόνια.

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2014 επικοινώνησα με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και πήρα την απάντηση ότι οι φάκελοι των 2 γιατρών δεν έχουν σταλεί ακόμη από το Υπουργείο Υγείας.
Στη συνέχεια επικοινώνησα με το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια υπάλληλος μου επιβεβαίωσε ότι πράγματι οι φάκελοι των γιατρών βρίσκονται ακόμη στο Υπουργείο.

Σε ερώτησή μου, που οφείλεται η καθυστέρηση, μου απάντησε ότι εκκρεμεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία βρίσκεται στη φάση τη σύνταξης γιατί υπάρχουν θέματα προς διευκρίνιση.

Μετά τα όσα εξέθεσα, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι θα χρειασθούν κάποιοι μήνες για να ρυθμιστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις.
Μέχρι τότε εμείς στην Πάρο και την Αντίπαρο θα παραμένουμε χωρίς καρδιολόγο και γυναικολόγο όπως συνεχίζουμε να παραμένουμε και χωρίς παιδίατρο.

Δικαιολογημένη λοιπόν η οργή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και ειδικότερα στο ευαίσθητο τομέα της προστασίας της υγείας μας.
Όμως αυτή η οργή πρέπει να μετασχηματιστεί σε οργανωμένη δράση με πρώτο στόχο την επιτυχία του τοπικού δημοψηφίσματος. Αυτή οφείλει να είναι η δική μας απάντηση. 

1 σχόλιο:

meditalia είπε...

Προξυρηξη δυο επικουρικων ιατρών ειδικοτήτων καρδιολογιας και Γυναικολογιας με ημερομηνία 03/02/2014 για ένα χρόνο με δυνατότητα επέκτασης στα τρία χρονια με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης.