Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ερχονται εντάλματα σύλληψης για 20 αστυνομικούς που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της ΧΑ

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια πόρισμα της υπηρεσίες Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ η οποία έχει τεκμηριώσει τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 αστυνομικών στις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής και τις παράνομες δραστηριότητες τους.
Οπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής οι αστυνομικοί αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ για όσους προκύψει εμπλοκή σε κακουργηματικές πράξεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε γενική επιφυλακή σε ολόκληρη τη χώρα με εντολή Δένδια. Ολες οι άδειες έχουν ανακληθεί και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες προκειμένου να προλάβουν τυχόν επεισόδια από μέλη της ΧΑ.


Πηγή:  | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123926#ixzz2gII4uTx8

Ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χ.Α.


Κατηγορητήρια για τους πέντε βουλευτές και τα 16 στελέχη της Χρυσής Αυγής που πέρασαν χθες το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ετοιμάζουν οι δύο Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς .
Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει , στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο Εισαγγελέας για Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στην δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών , δύο αλλοδαπών και την τελευταία του 34χρονου Παύλου Φύσσα , επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ αμέσως μετά, μετά τις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασσιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου. Οι ανακριτές προσδιόρισαν τις απολογίες των υπολοίπων εκ των 21 χθεσινών συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και τρείς γυναίκες, για την Τετάρτη. Εντός της εβδομάδας θα προσδιοριστεί και η απολογία του έκτου κατηγορούμενου βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία σήμερα μετά το μεσημέρι ενώ εκρεμμεί η σύλληψη άλλων 12 προσώπων.

ΒΙΝΤΕΟ-Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του Μίκη για τη Χ.Α.



Συγκλονίζει το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για τη Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ηρώδειο.
«Δεν ήξεραν όλοι αυτοί εκεί και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και οι βουλευτές ότι στενάζει η κοινωνία κάτω;», τόνισε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και πρόσθεσε:
«Ένας γιατρός βγήκε και είπε: 'είχαμε 1.000 μαχαιρώματα. Ένας Πακιστανός είπε στη Νίκαια: 'είχαμε 800 μαχαιρώματα. Αυτά δεν τα ξέρανε αυτοί;».
«Και δέχονταν να κάθονται στη Βουλή μέσα, σε αυτό τον ναό της Δημοκρατίας, μ΄αυτά τα καθάρματα;», κατέληξε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Δείτε το βίντεο από το Mega


Παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς


«Έρχομαι αυτοβούλως. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς διώξεις με μοχλό την, κατά κάποιους, ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει, ο ελληνικός λαός να μη σκύβει το κεφάλι. Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Θα επανέλθουμε!»

Αυτό αναφώνησε, υψώνοντας στο τέλος το χέρι του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς πριν από μερικά λεπτά, όταν πέρασε την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του.

Ο βουλευτής κρατείται αυτήν την ώρα στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου θα ακολουθήσει κατάθεση και δακτυλοσκόπηση. Στη συνέχεια, αναμένεται να μεταφερθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη που συνέταξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτης, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, ο Χ. Παππάς παρουσιάζεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής.

 

          7. Το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Το ότι αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο.

          Δεν ήταν τυχαίες οι φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μια "πιο σοβαρή ΧΑ" θα μπορούσε να είχε πιο ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

          Το ΚΚΕ θα μελετήσει και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις αλλαγές που εξαγγέλλονται στη νομοθεσία. Θα σταθεί αντιμέτωπο, όμως, σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.

 

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αυτές είναι οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν στους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Στον αρμόδιο ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς οδηγούνται οι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.
Οι κατηγορούμενοι βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, κατά την άφιξη των συλληφθέντων, συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί της Χρυσής Αυγής φώναζαν συνθήματα.


Πηγή: | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123907#ixzz2gFdczeaY

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χ. Α

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.
Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.
Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.


Πηγή: . | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123915#ixzz2gFdIWCN9

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ευελπίδων σε λίγη ώρα οι συλληφθέντες

- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
- Στην Ευελπίδων σε λίγη ώρα οι συλληφθέντες - Η επιχείρηση που θα στηθεί είναι εντυπωσιακή
- Με εντολή φρουράρχου έκλεισε όλος ο πρώτος όροφος της Βουλής όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
- Ουρανία Μιχαλολιάκου: Δε μας τρομάζει τίποτα - Δεν την άφησαν να δει τον πατέρα της
- Στις 06:40 έγινε η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου
- Ακολούθησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, παραδόθηκε ο Παναγιώταρος
- Λίγο πριν τις 15:00 στη ΓΑΔΑ παραδόθηκε ο Νίκος Μίχος
- Στις 19 οι συλλήψεις, 36 τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί
- Φωτιά το πόρισμα του Αρείου Πάγου: Αποκαλούσαν τον Μιχαλολιάκο «πρίγκηπα Φύρερ»
- Από το 1987 η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής
- Δολοφονίες, απόπειρες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκίες

Με μια εντυπωσιακή επιχείρηση θα μεταφερθεί σε λίγη ώρα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στην Ευελπίδων. Οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν ειδικό διάδρομο προκειμένου να περάσουν με τις χειροπέδες οι συλληφθέντες. 




Όλο το χρονικό

Το κουβάρι για να ξηλωθεί μια και καλή η Χρυσή Αυγή άρχισε να... ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγελέας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη.

«Ήρθαμε να σας συλλάβουμε» του είπαν μόλις τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αντέδρασε και τους ακολούθησε.
Ο επόμενος ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακολούθησε ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο άνθρωπος που μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και είπε στον 45χρονο δολοφόνο να «κόψεις το λαιμό σου».
Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι είτε η διεύθυνση είτε η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι συλλήψεις δε σταμάτησαν εκεί. Συνελήφθη και ο Παναγιώτης Λαγός, παραδόθηκε, μετά από... παράσταση έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, καταζητείται, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας "Ζήτω η Δημοκρατία".
Ο Παππάς, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες πως αναμένεται στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί, χλευάζει τις αρχές και μιλά σε ΜΜΕ, λέγοντας πως κυκλοφορεί ελεύθερος.

Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους μέλη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και η γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Ασφάλειας Πειραιά.
Όπλα, 43.100 ευρώ, πολλά φυσίγγια, υπολογιστές και USB βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου
Όλοι οι συλληφθέντες βουλευτές κρατούνται στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο και το απόγευμα θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων τελικά για να τους απαγγελθούν κατηγορίες και να παρουσιαστούν στον ανακριτή και τον εισαγγελέα.


Σιγή ασυρμάτου από τις Αρχές


Όλα έγιναν με άκρα μυστικότητα. Κανείς δεν γνώριζε τίποτα. Κανείς εκτός από τρεις ανθρώπους. Πριν από κάθε σύλληψη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας καλούσε τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, που είχε αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, για να πάνε να κάνουν τις συλλήψεις. Μέχρι τη στιγμή που έκαναν τις συλλήψεις, δεν ήξεραν σε ποιους επρόκειτο να περάσουν χειροπέδες.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου στη ΓΑΔΑ

Η κόρη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου έφτασε στη Γενική Ασφάλεια συνοδευόμενη από τον βουλευτή του κόμματος, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Ανέβηκε στα γραφεία αλλά δεν της επετράπει να δει τον πατέρα της. Καθώς έφευγε, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και τόνισε πως η Χρυσή Αυγή δε φοβάται τίποτα!


Το πόρισμα φωτιά


Το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη «καίει» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και μέλη του κόμματος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, αποκαλούνταν «πρίγκιπας Φύρερ», ο Χρήστος Παππάς ήταν ο υπαρχηγός του και μαζί με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό ήταν ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης.
Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά, ανέλαβε να εκπροσωπήσει και τον Ηλία Παναγιώταρο
Στο πόρισμα υπάρχουν στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονία Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Η αστυνομία αναζητά να συλλάβει τους Χρήστο Παπά και Νίκο Μίχο

Ολόκληρη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής ετοιμάζεται να συλλάβει η αντιτρομοκρατική με την ευρεία επιχείρησή που ξεκίνησε από τα ξημερώματα του Σαββάτου να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Με βάση τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αναζητούν να συλλάβουν τους Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννη Λαγό. 
Ανάμεσα σε εκείνους που αναζητούνται είναι και ο βουλευτής Ευβοίας, Νίκος Μίχος, έπειτα τα όσα συνέβησαν στη Χαλκίδα και τα ευρήματα στα γραφεία της οργάνωσης στη Χαλκίδα


Πηγή: | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123794#ixzz2gAbHMCbn

Συνελήφθη και ο Ηλίας Παναγιώταρος -Κρατείται στην Αντιτρομοκρατική με τους άλλους |

Από την αστυνομική διεύθυνση Αττικής συνελήφθη πριν από λίγο ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος επ'αυτοφόρω. «Κάνετε λάθος παιδιά, ήρθατε σε λάθος διεύθυνση χθες το βράδυ, μετακόμισα πρόσφατα» είπε στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν. Εξι συνολικά είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που θα συλληφθούν.
Ολοι οι συλληφθέντες βρίσκονται τώρα στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής και εκεί θα κρατηθούν και οι 34 βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να συλληφθούν τις επόμενες ώρες.


Πηγή:  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123795#ixzz2gAasqpIM

Το site της Χρυσής Αυγής καλεί σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας όλους τους χρυσαυγίτες |

Μετά την είδηση πως συνελήφθη ο γενικός γραμματέας της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και αρκετοί βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, η Χρυσή Αυγή προχωρά σε αντεπίθεση, καλώντας όλα τα μέλη του κόμματος σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας.
Σε ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στο site της Χρυσής Αυγής, το ακροδεξιό μόρφωμα καλεί όλους τους υποστηρικτές του κόμματος «σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση».
Η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής:
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές και περίπου τριάντα στελέχη έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για "εγκληματική οργάνωση". Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση.


Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123797#ixzz2gAaVSyhR

O Κεδίκογλου για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφορικά με τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης

 Άρχισαν οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής
- Συνελήφθη και ο υπεύθυνος της τοπικής στη Νίκαια
- Έχουν εκδοθεί συνολικά 36 εντάλματα
- Το πορισμά στοιχειοθετεί κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης
- Πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται και καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα
- Ολοι οι συλληφθέντες είναι στη ΓΑΔΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αφού από το πρωί έχουμε μπαράζ συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τη σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος και βουλευτών.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τα ξημερώματα με πρώτο τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ακολούθησε η σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη. Επίκειται η σύλληψη τριών ακόμη υψηλόβαθμων στελεχών ενώ εντάλματα συλλήψεων έχουν εκδοθεί για περισσότερα από 30 μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit τα άλλα εντάλματα αφορούν Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει μέρος του πορίσματός του βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή του Συντονιστικού στον Υπουργό Υγείας


Πάρος 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Προς
Τον Υπουργό Υγείας
Κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Κύριε Υπουργέ,

       Με την από 28/6/2013 επιστολή μας, σας καταστήσαμε απολύτως ενήμερο για τα συνεχιζόμενα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου εδώ και τρία χρόνια στον τομέα ευθύνης σας, την Δημόσια Υγεία. Προβλήματα που σχετίζονται με την  έλλειψη παιδιατρικής φροντίδας για τα 2.500 παιδιά των δύο νησιών μας, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. Πάρου, την έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ, τις ελλείψεις υποστηρικτικών μέσων και ιατροφαρμακευτικού υλικού του Κέντρου Υγείας, τις ελλείψεις σε  μ ό ν ι μ ο  ιατρικό προσωπικό και τέλος με το ζήτημα της ένταξης του υγειονομικού αεροσκάφους του «Βελέντζειου» Ιδρύματος με έδρα το νησί μας σε ένα σύγχρονο δημόσιο φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Ιδρύματος.

      Ενδεχομένως να σας είναι γνωστό, ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οκτακόσιοι και πλέον πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου, κορύφωσαν τις κινητοποιήσεις τους για δημόσια και δωρεάν υγεία, με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή των Ελλήνων, παραδίδοντας σχετικό ψήφισμα, το οποίο και επισυνάπτουμε, υπογεγραμμένο από 6.500 συμπολίτες μας, λαμβάνοντας παράλληλα ρητές δεσμεύσεις από τον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, οι οποίες, δυστυχώς, δεν τηρήθηκαν.

 Με την  από 8/8/2013 απαντητική σας επιστολή, η οποία υπογράφεται από υφιστάμενο στέλεχος των υπηρεσιών σας, πέρα από τις γνωστές υποσχέσεις και την επικαλούμενη χωρίς αντίκρισμα ευαισθησία, δεν προκύπτει τίποτε το νεότερο προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

 Κύριε Υπουργέ,

 Με δεδομένο ότι οι φορείς της Πάρου-Αντιπάρου για την  Υγεία καλούνται εντός των προσεχών ημερών να σταθμίσουν  την διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασίσουν περαιτέρω τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων μας, εάν είστε σε θέση να προχωρήσετε σε άμεση επίλυσή τους, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί το Υπουργείο σας ,  ορίσετε συνάντηση, με το Συντονιστικό των Φορέων των νησιών μας στο Υπουργείο σας, το συντομότερο δυνατόν.

 
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

3.000 Χρυσαυγίτες έτοιμοι για όλα - Τρομακτικές αποκαλύψεις για τη στρατιωτική δομή μιας εγκληματικής συμμορίας

Λεπτομέρειες για τη δράση αλλά και τη δομή που θυμίζει στρατιωτική οργάνωση αποκαλύπτει ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
«Εχουμε πλήρη στρατιωτική δομή» εξομολογείται και προσθέτει πως υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους. «Διαθέτουμε και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης - κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης»,προσθέτει.

Αποκαλυπτικά είναι και τα όσα λέει για την εκπαίδευση που ακολουθούν οι ομάδες κρούσεις και οι φάλαγγες της Χρυσής Αυγής αλλά και για τους... εκπαιδευτές της, αφού αποκαλύπτει ότι τους παραδίδουν «μαθήματα» στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές τους. «Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία των ΟΥΚ και των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η εκπαίδευση μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού», προσθέτει και αποκαλύπτει ότι «κύριο μέλημα μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας».

Αναφερόμενος στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας η οποία όπως εξομολογείται έμπλεξε στην επίθεση στο Κερατσίνι που κατέληξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με συνολικά 250 άτομα και είναι η πιο δραστήρια τους τελευταίους μήνες στην Αττική. «Αυτή είχε και το γενικό πρόσταγμα μαζί με την οργάνωση της Αθήνας στις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και αλλού...», προσθέτει.


Πηγή:   | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/122903#ixzz2fcekzAJv

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

3η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                        ΔΗΜΟΣ  ΠΑΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ             ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                          ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥ


        19 Σεπτεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  3η (12η) ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
27 – 28 – 29   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει φέτος στην Πάρο και στην Αντίπαρο (27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013) την «3η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου».
Για μια ακόμη φορά, περισσότεροι από 200 μουσικοί πνευστών από τα περισσότερα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλης εμβέλειας μουσική συνάντηση της Περιφέρειας, αυτή τη φορά στα προικισμένα με μακρά παράδοση στα λαϊκά πνευστά Κυκλαδονήσια Πάρο και Αντίπαρο.

Η πρωτοβουλία αυτή συνενώνει και επεκτείνει έναν επιτυχημένο θεσμό που λειτούργησε και καθιερώθηκε επί μια 10ετία, με τη γενική ευθύνη και το σχεδιασμό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης: την Παγκυκλαδική Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών, που διοργανώθηκε επί 8 συνεχή χρόνια (2002-2010) σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων (Κέα, Κύθνος, Άνδρος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σύρος) και που τα τελευταία 2 χρόνια, ως Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου, αναδείχθηκε σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Πάρος 19 Σεπτεμβρίου 2013
Προς
τον  κ. Βασίλειο Παναρίτη
Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου -Αντιπάρου

Κύριε Παναρίτη,
Το Συντονιστικό των Φορέων Πάρου -Αντιπάρου για την ΥΓΕΙΑ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Πάρου –Αντιπάρου για τη μεγάλη του προσφορά στην προστασία της υγείας του μόνιμου πληθυσμού των νησιών μας και των πολυπληθών επισκεπτών τους κατά τη θερινή περίοδο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δύσκολες συνθήκες που εργάζεται το ιατρικό προσωπικό, αφού υποχρεώθηκε πέραν από το κυρίως έργο του, να εκτελεί ακόμα και χρέη νοσηλευτριών.
Θα μας επιτρέψετε να αναφερθούμε ιδιαίτερα στους αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι εργάστηκαν νυχθημερόν για να κρατήσουν όρθιο και σε ομαλή λειτουργία το Κέντρο Υγείας συνεργαζόμενοι στενά με τους μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς καθώς και στις ελάχιστες νοσηλεύτριες που υπερέβαλαν εαυτόν.
Το Συντονιστικό για την Υγεία θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στο σπουδαίο έργο σας και θα εντείνει τις προσπάθειές του για την καλύτερη στελέχωση και οργάνωση του Κέντρου Υγείας.
Με εκτίμηση
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Προκήυξη 5 θέσεων καθαριστριών από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου με την υπ’ αρίθμ. 46/2013 (ΑΔΑ: ΒΛ9ΙΟΚΓΥ-ΑΟ6) απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου προκηρύσσει πέντε (5) θέσεις καθαριστών/καθαριστριών με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για το σχολικό έτος 2013-2014 για την κάλυψη των αναγκών:
1. Του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας (1 θέση)
2. Του Δημοτικού Σχολείου Λευκών-Κώστου (1 θέση)
3. Του 3ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Παροικίας (1 θέση)
4. Του 4ου Νηπιαγωγείου Παροικίας (1 θέση)
5. Του Νηπιαγωγείου Κώστου  (1 θέση)

Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.- Απολογισμός δράσης και ευχαριστίες σε χορηγούς

                                                                                              Πάρος  18/09/2013


                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με  το πέρας του καλοκαιριού και την έλευση του φθινοπώρου, το θερινό πρόγραμμα δράσεων της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.  «ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΡΟΣ 2013», οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.
Ένα πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων πλούσιο σε ύλη και περιεχόμενο, πολυδιάστατο, με σεβασμό απέναντι στον παριανό πολιτισμό και την παριανή λαϊκή παράδοση και λαογραφία.

Πιστεύουμε ότι και φέτος, σε συνθήκες σκληρών οικονομικών περικοπών που επέβαλε η οικονομική κρίση, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της τοπικής μας κοινωνίας αγκαλιάζοντας όλες τις προτάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, διοργανώνοντας παράλληλα πολλές εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που έτυχαν θερμής υποδοχής από το σύνολο της παριανής κοινωνίας και τους επισκέπτες.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου


  Αγαπητοί γονείς,

 μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας και της Υγείας συγκαλούμε έκτακτη ανοιχτή Γενική Συνέλευση και  καλούμε τα μέλη μας, τους εκπροσώπους, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Πάρου και όλους τους γονείς, να παραβρεθούν την Παρασκευή 20/ 09  στις 18:00  στο Πολυγωνικό , με θέματα:

1) Ενημέρωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
 2) Ενημέρωση για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας.

 ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

 Με εκτίμηση,
 Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

Για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  K.O.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ  KKE 

 Καλούμε  το λαό και τη νεολαία της Πάρου να καταδικάσουν με κάθε τρόπο μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής.

.Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Καθημερινά αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγάλα συμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, για να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Τα σωματεία των εργαζομένων και οι μαζικοί φορείς των νησιών μας έχουν χρέος ,και μπορούν, να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής , να προστατεύσουν το λαό από το μίσος που σπέρνουν και τη δράση τους.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία πρέπει να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Πάρος 18-9-2013

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Οι εκπαιδευτικοί – φροντιστές  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου  αναστέλλουμε την λειτουργία των φροντιστηρίων μας από τις  18.00 και μετά, σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του δημόσιου  τομέα.
Ο αγώνας για :
  Δημόσια, δωρεάν, δωδεκάχρονη υποχρεωτική παιδεία
  Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα
 Μόνιμο προσωπικό στα σχολεία που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών 
  Μισθολογικά, ασφαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών
είναι αγώνας που αφορά όλους μας, κάθε οικογένεια , γονείς και μαθητές. Με το νόμο για το «νέο Λύκειο» η παιδεία μας παίρνει εντονότερα ταξικά χαρακτηριστικά βάζοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην αναγκαία μόρφωση των παιδιών, αποκλείοντας από αυτή όσους  δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

                                                                                                                                                   ΒολοσυράκηςΑντώνης
ΒολοσυράκηςNίκος
Καραπιδάκη Κλαίρη
Κασαπίδης Τάσος
 Κρητικός   Γιάννης     
Λουκή Φλώρα
Μπιζάς Κώστας
Ράπτη Αλεξάνδρα
Ροκονίδας  Κώστας
ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Χτες το βράδυ ομάδα Χρυσαυγιτών έστησε ενέδρα και δολοφόνησε τον Αντιφασίστα Αγωνιστή , Παύλο Φύσσα έξω από καφετέρια στην Αμφιάλη (Κερατσίνι).
Λίγες μέρες μετά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ  στο Πέραμα,  οι Στυγνοί Δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής ξανακτύπησαν. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν στα παλούκια και στα ρόπαλα, αλλά έδρασαν με στόχο να σκοτώσουν, και το κατάφεραν. Χτύπησαν με μαχαίρι τον Αριστερό  Αγωνιστή, που λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν. Το έγκλημα τους ήταν προμελετημένο.
Καταγγέλλουμε τους Δολοφόνους και το «αόρατο» χέρι που τους οπλίζει και τους καλύπτει.
ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ.
Συμπαραστεκόμαστε στην Οικογένεια και τους Συντρόφους του Δολοφονημένου  Αγωνιστή.

Γραφείο Τύπου της Οργάνωσης  Μελών του ΣΥΡΖΑ Πάρου-Αντιπάρου
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
 δολοφονούν και τρομοκρατούν!!!
          Αγαπητοί συμπατριώτες τους ζήσαμε, πριν λίγο καιρό,όταν ήλθαν να ανοίξουν παρτίδες με το νησί μας. Απολογισμός δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες. Η άμεση αντίδρασή μας, ακύρωσε τα σχέδιά τους.
          Προχθές, στο Πέραμα, έκαναν δολοφονική επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.
 Χθες οι φασίστες δολοφόνησαν στην Αμφιάλη ένα νέο άνθρωπο, ένα μουσικό 34 χρονών.
          Οι τραμπούκοι δολοφόνοι έφυγαν πλέον από τις προκλήσεις και τις βίαιες επιθέσεις και πέρασαν στο επόμενο στάδιο. Τις δολοφονίες ανθρώπων που δηλώνουν ότι δε σκύβουν το κεφάλι και ότι δεν τους φοβούνται.
          Ο φασισμός δεν είναι τυχαίο φαινόμενο, δεν είναι μια απρόσμενη και ανεξήγητη κατάσταση. Εμφανίζεται με ένταση μόνο στις μεγάλες κρίσεις όταν ο καπιταλισμός τρίζει και ανησυχεί μήπως χάσει τον έλεγχο.
          Ο φασισμός είναι το ρόπαλο και η ασπίδα του καπιταλισμού και της πλουτοκρατίας. Αυτό που βλέπουμε δεν οργανώθηκε "αυθόρμητα" από το πουθενά. Είναι ένας πληρωμένος στρατός που πριν έβγαζε αλλού "μεροκάματο". Είναι ένας στρατός με χορηγούς αυτούς που έχουν κάθε συμφέρον να κρατηθεί ο λαός με το κεφάλι σκυφτό.
          Οι μετανάστες ήταν μόνο η αρχή, το πρώτο βήμα για να βρουν κοινό σε έναν κόσμο που έψαχνε εξιλαστήρια θύματα και δεν τολμούσε να δει κατάματα τις αιτίες της κρίσης και να παλέψει.
          Τώρα περνάμε στην επόμενη φάση. Στις επιθέσεις εναντίον πολιτικών οργανώσεων και πρωτοπόρων εργαζόμενων με στόχο ακόμα και τη δολοφονία τους. Αύριο θα είναι η σειρά του κάθε απλού απεργού που θα σηκώνει κεφάλι για να σώσει ό,τι σώζεται από τη ζωή του που ρημάζεται.
          Είναι φανερό ότι προσπαθούν με την πονηρή συνδρομή διάφορων ΜΜΕ να τρομοκρατήσουν το λαό που δείχνει και αυτές τις μέρες με το φούντωμα κινητοποιήσεων σε πολλά μέτωπα, ότι δεν έχει σκοπό να ανεχτεί άλλο τη λεηλασία της ζωής του. Είναι φανερό ότι έχουν εντολή να απομακρύνουν με κάθε τρόπο αυτούς που σκέφτονται τον ξεσηκωμό από τον οργανωμένο αγώνα και την ιδέα της ανατροπής. Έχουν εντολή να δηλώσουν σ' αυτούς που σηκώνονται ότι αυτοί θα είναι εκεί και θα τους σταματήσουν με μαχαίρια και ρόπαλα.
          Δεν θα τους φοβηθούμε. Δεν πρέπει να τους φοβηθούμε.
          Τα βρώμικα φουσκωμένα μπράτσα των αναβολικών και τις φάτσες των μπράβων της νύχτας δεν τις φοβόμαστε.
 Οργανωνόμαστε και τις τσακίζουμε.
 Δίνουμε το χέρι μας σε όποιον παλεύει. Σε όποιον προσπαθεί να σηκωθεί.
 Τσακίζουμε το φασισμό στη ρίζα του που δεν είναι άλλη, από αυτό το δολοφονικό σύστημα που τόσα χρόνια ξεγελούσε φορώντας «ανθρώπινη» μάσκα.


ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ


Οι εκπρόσωποι των φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου για την ΥΓΕΙΑ, που συνεδρίασαν στις 16/9/2013, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια

της Κυριακής Ραγκούση-Κοντογιώργου.

Η εκλιπούσα υπήρξε δραστήριο μέλος των τοπικών μας κοινωνιών με μεγάλη προσφορά στα γράμματα και τον πολιτισμό γενικότερα.

Το αξιόλογο συγγραφικό της έργο, αναφερόμενο εξ ολοκλήρου στην Πάρο και την Αντίπαρο, καθώς και η δημιουργία του πολιτιστικού οργανισμού «ΑΝΘΕΜΙΟΝ»  αποτελούν για τα νησιά μας σπουδαία παρακαταθήκη που αναδεικνύει διαχρονικά τον πολιτισμό τους, συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και διδάσκει τις νέες γενιές.

Εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Πάρος 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Πάρος, 17/9/2013

 Η Ολομέλεια του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου για την Υγεία που συνεδρίασε χθες 16 Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο απεργιακό αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι εκπαιδευτικοί των νησιών μας, υπερασπιζόμενοι την παροχή ποιοτικής Δημόσιας & Δωρεάν Παιδείας στη χώρα.

 Τα πολλαπλά αδιέξοδα και προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα η κυβερνητική πολιτική κατ΄ εντολήν της Τρόϊκας και των δανειστών στο χώρο της δημόσιας Εκπαίδευσης, συναγωνίζονται σε βαρβαρότητα τα αντίστοιχα προβλήματα που  βιώνουμε ως πολίτες και νησιώτες στον ευαίσθητο  χώρο της Υγείας.

 Οι απολύσεις και διαθεσιμότητες, η υποστελέχωση σημαντικότατων τομέων της δημόσιας Διοίκησης, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων και νοσοκομείων, η διαρκής φοροεπιδρομή σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες, η δραματική περικοπή πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο εργασιακός Μεσαίωνας, η απίστευτου μεγέθους ανεργία και ιδίως των νέων, η επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία, η εγκατάλειψη των δομών Πρόνοιας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, είναι  πολλές πλευρές της ίδιας αδιάλλακτης μνημονιακής πολιτικής.

 Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει! Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί! Κι αυτό είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Το Συντονιστικό των Φορέων της Πάρου & Αντιπάρου για την Υγεία, ενώνει τις δυνάμεις του με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς των νησιών μας και καλεί κάθε δημοκρατικό συμπολίτη μας να στηρίξει έμπρακτα και να δείξει την αλληλεγγύη του στον αγώνα αυτό. Ο αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία είναι αγώνας της ίδιας της κοινωνίας για την ύπαρξή της.

 Καλούμε την Παριανή και Αντιπαριώτικη κοινωνία να δώσουν το βροντερό παρόν στην συγκέντρωση των απεργών εκπαιδευτικών στην Πλατεία Μαντώς Μαυρογένους την Τετάρτη 18/9/2013 και ώρα 7 το απόγευμα.

 
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ


Μετά από πολύχρονη  μάχη με την επάρατο νόσο «έφυγε» η Κυριακή Ραγκούση-Κοντογιώργου.

Η Κυριακή Ραγκούση-Κοντογιώργου, ήταν γυναίκα με προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Υπηρέτησε  την αυτοδιοίκηση, τα γράμματα και τον πολιτισμό .Τα γραπτά της και το «Ανθέμιον», δημιούργημα της ίδιας και του συζύγου της, αποτελούν σημαντική προσφορά της στο τόπο και πάντα θα θυμίζουν το πέρασμα της στις νεότερες γενιές του νησιού μας.

Στην οικογένεια της εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια. 

 

Πάρος 16/9/2013

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πάρος -Αξία για την απώλεια της Κυριακής Ραγκούση- Κοντογιώργου


Πάρος 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια της Κυριακής Ραγκούση- Κοντογιώργου.

Υπήρξε άνθρωπος με ήθος, έντιμη που υπηρέτησε με αφοσίωση την Πάρο, την αυτοδιοίκηση, τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος με πλούσια συγγραφική δράση. Τα τελευταία χρόνια αφιέρωσε τις δυνάμεις της στο να συλλέγει  με αγάπη και ευαισθησία κάθε τι που είχε σχέση με την Πάρο και τον κυκλαδικό πολιτισμό δημιουργώντας το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο «ΑΝΘΕΜΙΟ», που αναμφίβολα αποτελεί μια σημαντική  παρακαταθήκη για την Πάρο και την ιστορία της.

Πάνω απ όλα όμως ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος από αυτούς που έχει ανάγκη τις δύσκολες αυτές μέρες η τοπική μας κοινωνία.

Στην οικογένεια της εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Δημοτική Παράταξη Πάρος ΑΞΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Έφυγε από κοντά μας η Κυριακή Ραγκούση – Κοντογιώργου


Έπειτα από πολύχρονη μάχη με την επάρατο, χθες 13 Σεπτεμβρίου, έφυγε από κοντά μας για το ταξίδι που δεν έχει επιστροφή, ένας πνευματικός άνθρωπος της Πάρου, η Κυριακή Ραγκούση – Κοντογιώργου.

Δεν έφυγε πλήρης ημερών, όπως θα επιθυμούσαμε όλοι μας, έφυγε όμως έχοντας προλάβει να αφήσει σε όλους μας μια πλούσια κληρονομιά με το έργο της και με τη στάση ζωής που τήρησε σε εποχές δυσκολότερες από  αυτή που διανύουμε.

Δραστήριο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας με έντονη συμμετοχή στα κοινά, ως εκλεγμένη νομαρχιακή και επαρχιακή σύμβουλος, ως συνεκδότης με το σύζυγό της Αλέξανδρο, τοπικής εφημερίδας, που για πολλά χρόνια επηρέαζε θετικά τα πολιτικά δρώμενα της Πάρου, ως συγγραφέας  πολλών βιβλίων με σημείο αναφοράς την Πάρο και τους ανθρώπους της, η Κυριακή Ραγκούση - Κοντογιώργου αποτελεί για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά παράδειγμα ανθρώπου που με συνέπεια και εργατικότητα υπηρέτησε με τρόπο ξεχωριστό το γενέθλιο τόπο, την αγαπημένη της Πάρο, το «εικονοστάσι της ψυχής της».

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Ανθέμιον» δημιούργημα δικό της και του συζύγου της , έχοντας συγκεντρώσει μοναδικό  ιστορικό, λαογραφικό και εκδοτικό πλούτο για τα νησιά μας , αποτελεί το απόσταγμα μιας ολόκληρης ζωής, που μόνο άνθρωποι που έχουν αγαπήσει με πάθος την Πάρο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν.
 
Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα , 16 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.


Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια  στο σύζυγό της Αλέξανδρο και τα παιδιά της  και την ευχή ο Μεγαλοδύναμος  να την εντάξει «εν σκηναίς δικαίων».

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΣ 2013. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.


Άρθρο του Άγγελου Πατέλη, Δημοτικού Συμβούλου
Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού συνηθίζω να κάνω ένα ιδιότυπο απολογισμό, που έχει σχέση κυρίως με τις κακές εικόνες της τουριστικής Πάρου που αντίκρισαν οι επισκέπτες μας. Με ασχημίες, αυθαιρεσίες και παραλήψεις που κυριαρχούν και που κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να συμβαίνει έτσι. Αυτά που καταγράφω δεν είναι τίποτε άλλο από τις εικόνες που αντικρίζω,  είναι η πραγματικότητα χωρίς καμία υπερβολή.

Από αρχές Ιουνίου έως και τέλος Αυγούστου, σε κάθε ευκαιρία φροντίζω να παρατηρώ συγκεκριμένα σημεία τόσο στη Παροικιά όσο και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Χώροι στάθμευσης κυρίως οι μη ασφαλτοστρωμένοι, χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων, ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες, τραπεζοκαθίσματα στον αιγιαλό αλλά και η εικόνα του λιμανιού κυρίως κατά την άφιξη πλοίων, είναι κάποια από τα σημεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω στο θέμα της παράνομης στάθμευσης όπου δίνεται η εντύπωση ότι απουσιάζει παντελώς η αστυνόμευση, όχι μόνο με ευθύνη του Α.Τ. Πάρου αλλά πρωτίστως με ευθύνη του Δήμου Πάρου.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δ ε λ τ ί ο  Τ ύ π ο υ

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, Αγαπητά μας παιδιά, Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα υ π ο τ ί θ ε τ α ι  ότι ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά!… Αυτή όμως η σχολική χρονιά, προοιωνίζεται να είναι η χειρότερη ολόκληρης της μεταπολιτευτικής περιόδου.  Δεν έχουμε διάθεση να σας πούμε πολλά λόγια. Ας μιλήσουμε με αριθμούς που είναι το αγαπημένο «χόμπυ» εκείνων που θέλουν να μας διαβεβαιώσουν για το «success story» της χώρας.  
  • Τραγική μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών σε ποσοστό 33%,  από το 2009 μέχρι το 2013, που θα φτάσει το 47% το 2016, σύμφωνα με το ψηφισμένο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
·         16.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 2.100 καθηγητές απολυμένοι. 6.000 καθηγητές χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι και τελούν υπό καθεστώς ομηρείας με την απειλή της διαθεσιμότητας. 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν.
·         20.000 μαθητές των ΕΠΑΛ μένουν μετέωροι με την κατάργηση των κατευθύνσεων Υγείας- Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
·         Εκατοντάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.
·         Δεκάδες χιλιάδες μικρά παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
·         Αδυναμία λειτουργίας νηπιαγωγείων, λόγω έλλειψης νηπιαγωγών.
·         Σαρωτική υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών Μονάδων.
·         Στον «αέρα» εκατοντάδες Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, λόγω έλλειψης δασκάλων.
·         Αύξηση κατά 10% των μαθητών ανά τάξη.
·         Εισαγωγή του πιο ταξικού νομοθετικού μορφώματος στην Δευτεροβάθμια Εκπ/ση,                 (Ν. 4172/13) μετατρέποντας το Λύκειο σε ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, που προβλέπει τέσσερις (!) Πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το Πανεπιστήμιο, συμβάλλοντας στην ψυχολογική ισοπέδωση των παιδιών μας, στην αύξηση της οικονομικής αιμορραγίας της δοκιμαζόμενης λαϊκής οικογένειας και στη διόγκωση της κερδοφορίας της Παραπαιδείας.
·         Κανονική κατεδάφιση  της Τεχνολογικής Εκπ/σης με αφαίρεση κομματιών της που δίνονται βορά στα ιδιωτικά ΙΕΚ, υποβαθμίζοντας την πιστοποίηση των τίτλων σπουδών τους, και με καθιέρωση της μαθητείας, δηλαδή της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. 
·         Κατάργηση-συγχώνευση δεκάδων τμημάτων και σχολών, κυρίως των ΤΕΙ.
·         Δραματική υποχρηματοδότηση όλης της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου αποφάσισε ομόφωνα, να καταδικάσει απερίφραστα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Δημόσια Εκπαίδευση και να σταθεί μαζί με τους Συλλόγους Γονέων κάθε σχολικής Μονάδας, αλλά και όλους τους γονείς και τους μαθητές, στο πλευρό των εκπαιδευτικών της Πάρου & της Αντιπάρου, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα που ξεκινούν. Καλούμε παράλληλα, όλους του δημοκρατικούς πολίτες της Πάρου & της Αντιπάρου να ενισχύσουν τον αγώνα αυτό με κάθε τρόπο.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


ΤΟ Δ. Σ. της ΕΝΩΣΗΣ