Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Δημάρχου Πάρου για το Αεροδρόμιο



            Είναι γεγονός, ότι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, τον τελευταίο καιρό, αποτέλεσε θέμα συζήτησης όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο εξαιτίας, της επερώτησης και των δηλώσεων της Bουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας  Ραχήλ Μακρή αλλά και των αντιδράσεων ελάχιστης μερίδας κατοίκων του νησιού.
            Καθημερινά όμως, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα. Τα προσωπεία πέφτουν και φαίνονται τα πρόσωπα εκείνων που δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του νησιού.
            Κατανοούμε απολύτως, τους λίγους συμπατριώτες μας που νομίζουν ότι θίγονται, όμως δεν είναι σωστό να περιορίζονται μόνο σε αυτό, θα πρέπει να δουν το θέμα σε όλη του τη διάσταση, για να διαπιστώσουν ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου μόνο οφέλη πρόκειται να φέρει σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.
            Δεν κατανοούμε, σε καμία περίπτωση, εκείνους που επέλεξαν το πανέμορφο νησί μας ως τόπο διακοπών,  έχτισαν τις βίλες τους στην συγκεκριμένη περιοχή, και τώρα με κάθε τρόπο προσπαθούν να μπλοκάρουν ένα τόσο σημαντικό έργο ξεχνώντας ότι αυτό  αφορά το σύνολο των κατοίκων του νησιού και τις ανάγκες του.
            Δεν πρέπει να τους  διαφεύγει ότι πέρα από τις απαράμιλλες ομορφιές του νησιού μας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε διάφορους τομείς όπως στην υγεία, στη μετακίνηση και στη μεταφορά  αγαθών. Είναι επιτακτική η ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών μας έτσι ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικός προορισμός  που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και δεν θα αποτελεί η Πάρος, δορυφόρο άλλων νησιών.
            Kαταδικάζουμε πρακτικές όπως αυτές που κατά κόρον παρακολουθούμε να εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα και που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και μόνο, αδιαφορώντας για το καλό του νησιού και χωρίς κανένα δισταγμό συκοφαντούν, με το χειρότερο τρόπο, πρόσωπα, εκμηδενίζουν προσπάθειες ετών, ταυτίζονται με «αλεξιπτωτιστές» που μιλάνε για την Πάρο χωρίς να έχουν έρθει ποτέ στην Πάρο και που ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν τη γνώμη των θεσμικών παραγόντων και συλλογικών φορέων του νησιού ενώ καθημερινά διατυμπανίζουν ότι αγωνίζονται  ανεξάρτητοι από κάθε είδους εξάρτηση , για το «καλό του λαού».
            Το νέο αεροδρόμιο, για την συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Πάρου αποτελεί έργο πνοής, ελπίδας και προοπτικής, γι΄ αυτό, έχουμε χρέος όλοι μαζί  να αγωνιστούμε για την γρήγορη ολοκλήρωσή του κι ας απογοητευτούν οι λίγοι που το πολεμούν.

                                                                                                             O Δήμαρχος Πάρου

                                                                                                            Χρήστος Βλαχογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: