Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΣ-ΑΞΙΑ

Πάρος 4 Νοεμβρίου 2013
ΠΡΟΤΑΣΗ  ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ για το 19ο Θέμα  ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης της 5ης Νοεμβρίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου (σχετικό έγγραφο 16218/31.10.2013 της Δημοτικής Παράταξης ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ )

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ» ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ  ΚΑΤΑ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΦΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ.
Με αφορμή την υποβληθείσα ερώτηση της Βουλευτή κ. Ραχήλ Μακρή του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με θέμα «κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού Λαού για το αεροδρόμιο Πάρου» καθώς και τις αναπόδεικτες, αήθεις, συκοφαντικές και ανοίκειες δηλώσεις της που είδαν το φως της δημοσιότητας εναντίον του συμπολίτη μας Γιώργου Μπαφίτη, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου  και Δημοτικού Συμβούλου, ο οποίος ως γνωστόν άσκησε εγγράφως δημόσια την κριτική του για την ερώτηση της κ. Ραχήλ Μακρή, υπερασπιζόμενος όπως όλοι μας την υλοποίηση του υπό κατασκευή έργου του Νέου Αεροδρομίου Πάρου, προτείνουμε να εκδοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου το παρακάτω ψήφισμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου  δηλώνει  ότι,  η άσκηση  του κοινοβουλευτικού  ελέγχου αποτελεί σαφώς αναφαίρετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε Βουλευτή, επομένως και της κ. Ραχήλ Μακρή, και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο  στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με  το σύνολο του Παριανού Λαού, ο απαιτεί εδώ και χρόνια  να αποκτήσει  ένα σύγχρονο, λειτουργικό και  ασφαλές αεροδρόμιο και όχι βεβαίως με τους ολίγους επισκέπτες – παραθεριστές του νησιού μας και  τα ιδιοτελή  συμφέροντά τους.

Σε κάθε  περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου θεωρεί ότι, δεν είναι δικαίωμα της κ. Ραχήλ Μακρή να αγνοεί κατάφωρα την βούληση του Παριανού Λαού και να ισχυρίζεται, ότι το υπό κατασκευή Αεροδρόμιο Πάρου αποτελεί «κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού Λαού» όπως αναφέρεται στο Θέμα της υποβληθείσης από αυτήν Ερώτησης –ΑΚΕ προς την Βουλή, και να δηλώνει επί λέξει «ότι είναι πολυτέλεια να επενδύσει κανείς χρήματα σε ένα μη κερδοφόρο έργο που από την πρώτη ματιά δεν το χρειαζόμαστε κατά την θεώρηση της ΥΠΑ».
Επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ- όπως ισχυρίζεται η κ. Ραχήλ Μακρή- να αποτελεί πολυτέλεια ένα έργο που καλύπτει βασικές υποδομές του νησιού, βελτιώνει την οικονομία, την ανάπτυξη, τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας, αλλά αντίθετα αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στην Πάρο και τους Παριανούς, που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού και της Εθνικής Οικονομίας.
Επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ ένα έργο υποδομής που ξεκίνησε από το 1995, ένα έργο που αποτέλεσε και αποτελεί  πάνδημο αίτημα της κοινωνίας  της Πάρου, ένα έργο που υποστηρίχθηκε διαχρονικά από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, όλους τους τοπικούς φορείς και την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, να μπαίνει όψιμα και για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, στην διελκυστίνδα της θεωρίας κόστους –οφέλους, σε μια περίοδο που έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες υλοποίησης του νέου πεδίου  ελιγμών του Αεροδρομίου Πάρου.
Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου θεωρεί ότι προφανώς από ελλιπή ενημέρωση, θίγεται στην ερώτηση της κ. Ραχήλ Μακρή η λύση της μη επέκτασης του υπάρχοντος αεροδρομίου, που ως γνωστόν από το 1996 έχει εξετασθεί και απορριφθεί για λόγους τεχνικούς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΥΠΑ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, από τις οποίες και προτάθηκε το έτος 2000 η Χωροθέτηση του έργου στη νέα θέση και εκδόθηκε από αυτές και η σχετική απόφαση Χωροθέτησης του έργου, που ισχύει ως σήμερα.
Επειδή είναι πρωτοφανές για μας, Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να  μην συμπορεύεται μαζί μας και μαζί με όλο τον Παριανό Λαό, στην μάχη που δίνουμε για την εξεύρεση των αναγκαίων πιστώσεων για την υλοποίηση των κτιριακών υποδομών του Νέου  Αεροδρομίου και γενικά για την έγκαιρη υλοποίηση του, αλλά να ταυτίζεται με τις απόψεις των ολίγων, οι οποίοι για χάριν του ατομικού τους συμφέροντος βάλλουν για λόγους δήθεν περιβαλλοντικούς κατά του δημοσίου συμφέροντος και του έργου, εκτοξεύοντας με σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ αναπόδεικτες συκοφαντίες εναντίον συμπολιτών μας, επειδή άσκησαν δημόσια κριτική.



ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου αποδοκιμάζει ομόφωνα το περιεχόμενο της ερώτησης της κ. Ραχήλ Μακρή με θέμα «κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού Λαού  για το αεροδρόμιο Πάρου».
Δηλώνει απερίφραστα ότι δεν αποτελεί πολυτέλεια η υλοποίηση του έργου του Νέου Αεροδρομίου Πάρου, ούτε μπορεί να τίθεται στην διελκυστίνδα της λογικής κόστους –οφέλους, αφού η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προωθεί για τα νησιά μας στο πλαίσιο της κατοχυρωμένης εκ του συντάγματος αρχής της νησιωτικότητας (101 Σ), έργα που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, έργα που βελτιώνουν την ποιότητα του τουρισμού μας και προπάντων έργα που εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης και επικοινωνίας του νησιού μας.
Εκφράζει την αντίθεσή του για τις αναπόδεικτες, αήθεις και συκοφαντικές δηλώσεις της κ. Ραχήλ Μακρή που είδαν το φως της δημοσιότητας σε διάφορα ΜΜΕ εναντίον του Γιώργου Μπαφίτη, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου και μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου.
Η επικεφαλής
της Ανεξάρτητης Παράταξης  ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ
Γρηγορία Πρωτολάτη
Δημοτική Σύμβουλος
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1.Δήμαρχο Πάρου
2.Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
3.Επικεφαλής Παρατάξεων

4.Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: