Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάρος,08/11/201

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου, συνεχίζει την ενημέρωση των μελών του,  με 2η συνάντηση ενημέρωσης ,που θα πραγματοποιηθεί                                                την Τετάρτη 4.30 το μεσημέρι ,στην αίθουσα του συλλόγου (έναντι Δ.Ε.Η).
Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνδεθούμε με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και τον Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς που διοργανώνει ημερίδα με θέμα
«Υποχρεώσεις επιχειρήσεων στο κόκκινο. Ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και στις Τράπεζες. Προτάσεις, λύσεις, προοπτικές»,
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Γιώργος Κασιμάτης, Ομοτ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Δημήτρης Αρμενάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου
Γιώργος Ζησιμάτος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Γιώργος Φλωράς, Εκδότης - Επιχειρηματίας
Μαρία Μυζήθρα, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Νίκος Μαυραγάνης, Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Νίκος Υποφάντης, Δημοσιογράφος.
Καλούμε, όλους όσους αναζητείτε λύσεις ,να παρευρεθείτε στα γραφεία του ΕΣΠΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 στις 16:30 , για να μας ενημερώσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, μέσω τηλεδιάσκεψης .
Θα βρούμε όλοι μαζί την χρυσή τομή αντίδρασης και άμυνας στα απάνθρωπα εισπρακτικά μέτρα που αφορούν τις  κατασχέσεις των ακινήτων μας ,στις επόμενες  50 μέρες σε περίπτωση που οφείλουμε 5000 και άνω.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Και μην ξεχνάτε…


Εάν είστε ένας από 550.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις  που κινδυνέυει με Πλειστηριασμούς-εξπρές σε 50 μέρες που ετοιμάζει ο «πράσινος» διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θέτοντας σε λειτουργία το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για περίπου 550.000 οφειλέτες που χρωστούν στα τέσσερα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) έως 6 δισ. ευρώ. Ετσι, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα και γενικά η περιουσία που ανήκει σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Η διαδικασία καλύπτεται κάτω από τον τίτλο της λήψης «αναγκαστικών μέτρων είσπραξης», που αποσκοπεί να τρομάξει τους Ελληνες μικροεπαγγελματίες που δέχονται χτυπήματα από παντού.
Πρόκειται για περιπτώσεις με ατομική οφειλή από 5.000 ευρώ και άνω, με στόχο να εισπραχθούν 2-3 δισ. ευρώ έως το 2017, ενώ σε πρώτη φάση για το επόμενο έτος στόχος είναι να μπουν στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 200.000.000 ευρώ επιπλέον.
Το ΚΕΑΟ επίσημα βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, αλλά ουσιαστικά η διαδικασία ενημέρωσης των οφειλετών και στη συνέχεια η εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης έχει αρχίσει από χθες, 1η Νοεμβρίου.Από τη «δεξαμενή» των 550.000 οφειλετών μόνο οι 250.000 προέρχονται από το ΙΚΑ. Με βάση τη λειτουργία του Κέντρου, για όλες τις περιπτώσεις εκδίδεται Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής ύστερα από διασταυρώσεις όλων των στοιχείων, η οποία συμπεριλαμβάνει το σύνολο του οφειλόμενου ποσού μαζί με τυχόν προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εναν μήνα μετά την έκδοση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής, η οποία καταγράφεται στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ, αποστέλλεται στον οφειλέτη Ατομική Ειδοποίηση. Εχει προηγηθεί ενημέρωση, αμέσως μόλις εκδοθεί η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
-Μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center)
-Μέσω μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (sms).
-Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
-Μέσω του διαδικτυακού ηλεκτρονικού λογαριασμού του ΚΕΑΟ.
-Μέσω γραπτής ειδοποίησης στην επαγγελματική διεύθυνση του οφειλέτη ή στη διεύθυνση κατοικίας του.
Στην Ατομική Ειδοποίηση αναγράφονται αναλυτικά τα ποσά που οφείλονται μαζί με πρόστιμα και λοιπές επιβαρύνσεις. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση μπορεί να αποσταλεί είτε εγγράφως είτε ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση έγγραφης ειδοποίησης, η αποστολή της μπορεί να γίνει με συστημένη επιστολή, με υπάλληλο του ΚΕΑΟ ή με δικαστικό επιμελητή. Αν παρέλθουν 20 μέρες από την αποστολή της Ατομικής Ειδοποίησης και ο οφειλέτης δεν εξοφλήσει τα χρέη του στο σύνολό τους ή δεν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε αρχίζει η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.
Να σημειωθεί ότι, εάν υπάρξει μερική εξόφληση της οφειλής, αλλά χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης, τότε τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης δεν αναστέλλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: