Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστική Κινητοποίηση για το YOUTUBE


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

 Μέσω διαδικτύου ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία με αίτημα «Απαγορεύστε τους Έλληνες Ναζιστές από την Youtube» (Συλλογή υπογραφών στο http://www.ipetitions.com/petition/ban-greek-golden-dawn-nazis-from-youtube/). Όπως επισημαίνεται σε αντίθεση με το Facebook που μπλοκάρει τα προφίλ των χρυσαυγιτών βουλευτών, το Youtube επιδεικνύει «αξιοσημείωτη ανοχή» στους νεοναζί.

 Το κείμενο της εκστρατείας στα ελληνικά .Όλο το κείμενο (και στα αγγλικά) καθώς και η διαδικασία της υπογραφής υπάρχει στη παραπάνω διεύθυνση :

«Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά ανησυχία μας για το γεγονός ότι η YOUTUBE επιδεικνύει συνεχώς ανοχή προς τους χρήστες οι οποίοι ανεβάζουν βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου, κι ειδικότερα τους ηγέτες, τα μέλη και τους (έμμισθους ή μη) υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος της ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ. Σε αυτούς τους χρήστες επιτρέπεται όχι μόνο το ελεύθερο ανέβασμα βίντεο στην ιστοσελίδα σας αλλά, πιο σοβαρά, φαίνεται ότι καταφέρνουν να πληρώνουν για ακόμα μεγαλύτερη έκθεση επιτυγχάνοντας να τοποθετήσουν τα βίντεο αυτά ψηλά στη λίστα των «πιο δημοφιλών» μολονότι κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των μεταφορτώσεων.

Κατά τον τελευταίο χρόνο, η YOUTUBE  έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανοχή στο να επιτρέπει σε αυτά τα πρόσωπα/ομάδες να μεταφορτώνουν περιεχόμενο που παραβιάζει κατάφωρα έναν από τους κανονισμούς «κοινής λογικής» (όπως αποκαλείται) στα «Community Guidelines» της: «δεν επιτρέπουμε τα κηρύγματα μίσους (κηρύγματα που επιτίθενται σε ή υποτιμά μια ομάδα βάσει της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, της θρησκείας, της αναπηρίας, του φύλου, της ηλικίας, της ιδιότητας του βετεράνου, καθώς και το σεξουαλικό προσανατολισμό/σεξουαλική της ταυτότητα».

Πολλοί διεθνείς φορείς αλλά κι εταιρείες έχουν ήδη λάβει σοβαρά μέτρα για να σταματήσει η διάχυση ρατσιστικής, αντισημιτικής και φιλοναζιστικής ρητορικής. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έκανε σημαντικά βήματα προσφάτως στο να απομονώσει από την Κοινοβουλευτική της Συνέλευσης την μοναδική αντιπρόσωπο-μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία, όπως και η ηγεσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αναφέρεται στους μετανάστες ως «υπανθρώπους»). Προς τιμήν της, τον Νοέμβριο του 2012 το FACEBOOK μπλόκαρε τα προφίλ βουλευτών, μελών αλλά και υποστηρικτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για παραβίαση των αντίστοιχων κανονισμών της, οι οποίοι επίσης υπογραμμίζουν ότι το προφίλ οποιουδήποτε που ανεβάζει σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του που κάνουν διάκριση σε βάρος ατόμων, φυλών, θρησκειών και ιδεολογιών θα απαλείφεται.

Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για το ότι η YOUTUBE  δεν δείχνει σημάδια αντίστοιχης ευαισθησίας, παρά το γεγονός ότι έχει κατακλυσθεί από φιλοναζιστικές, ρατσιστικές και υπερ-εθνικιστικές αναρτήσεις: είναι αδιανόητο αυτές να μην έχουν περιέλθει στην προσοχή των υπευθύνων της ιστοσελίδας. Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες της YOUTUBE θα κατανοήσουν τόσο τη νομική όσο και την ηθική ανάγκη να ανταποκριθούν άμεσα σε αυτή την έκκληση, ακόμα και για τον απλούστατο λόγο ότι παραβιάζουν τα ίδια τα «Community Guidelines» της. Σε περίπτωση όμως που η YOUTUBE εξακολουθήσει να «νίπτει τας χείρας της» και να μην ενεργήσει άμεσα ώστε να μπλοκάρει/διαγράψει όλους τους λογαριασμούς των χρηστών της που είναι Έλληνες ναζί καθώς και το ρατσιστικό περιεχόμενο που ανεβάζουν, τότε θα θεωρηθεί υπόλογος για ανοχή κι έμμεση υποβοήθηση της διάχυσης της φαύλης ναζιστικής ιδεολογίας στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, θα αναγκαστούμε να δώσουμε ευρεία δημοσιότητα στην απαράδεκτη ανοχή που η YOUTUBE επιφυλάσσει στους ναζιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καθώς και στη ρατσιστική, εμπρηστική ρητορική μίσους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: