Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 31/10/2013
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ : ΠΑΜΕ

 ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ …ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ.

Χτες πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Συντονιστικού για την Υγεία. Παρευρέθηκαν πολλοί φορείς και πολίτες, και εκφράστηκε ένας πλούσιος προβληματισμός για το παρόν και το μέλλον του Αγώνα του Παριανού και Αντιπαριώτικου Λαού για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την Υγεία στα Νησιά μας.

Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Κέντρο Υγείας, μετά την αποχώρηση των δύο γιατρών που έληξε η σύμβαση τους, ενώ άλλοι δύο θα φύγουν, για τους ίδιους λόγους, τον Νοέμβρη καθώς και την ύπαρξη μόνο δύο Αγροτικών γιατρών από τους 10 που προβλέπονται. 
Για άλλη μια φορά φάνηκε το αδιέξοδο που δημιουργείται με τα μπαλώματα των Επικουρικών Γιατρών και την  άρνηση του Υπουργείου Υγείας  να καλύψει τις κενές Οργανικές Θέσεις με πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ Ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της παρέμβασης του Συντονιστικού στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν «κάλυψε», έστω και κριτικά, την παρέμβαση Αργουζή, ενώ αποφασίστηκε η δημιουργία 5μελούς Οργανωτικής Γραμματείας για τον Καλύτερο Συντονισμό της Δράσης μας.

Έγινε ταυτόχρονα και  μια πολύ γόνιμη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας τόσο του Συντονιστικού, όσο και της Ολομέλειας των Φορέων.  Δεν έγιναν δεκτές κάποιες προτάσεις που έβλεπαν τις λειτουργίες αυτές, σαν κλειστά όργανα  διορισμένων εκπροσώπων, αλλά αποφασίστηκε τα δύο όργανα, να εξακολουθήσουν να λειτουργούν ανοιχτά, με την  ελεύθερη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, δημοτικών παρατάξεων κομμάτων και πολιτών. Οι αποφάσεις δεν θα παίρνονται στη βάση της Πλειοψηφίας και της Μειοψηφίας, αλλά στα πλαίσια της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης με βάση και στόχο την ομοφωνία. Δεν θα μετατραπεί έτσι ένα Κίνημα Πολιτών από τα Κάτω σε άλλη μια Γραφειοκρατική Δομή. 

Για το θέμα της συνέχισης των Κινητοποιήσεων αποφασίστηκε και ορίστηκε ημερομηνία για σύγκληση της Ολομέλειας των φορέων για την Δευτέρα 18 Νοέμβρη. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν η  πρόταση του Συντονιστικού για την δημιουργία Οργανωτικής Γραμματείας και οι σχετικές προτάσεις και λεπτομέρειες για τις Κινητοποιήσεις, που θα αφορούν αφ’ ενός τη διενέργεια Τοπικού Δημοψηφίσματος και αφ’ ετέρου την Γενική Απεργία.


Συμπερασματικά, η συνάντηση του Συντονιστικού επαναβεβαίωσε την απόφαση μας για συνέχιση των Κινητοποιήσεων με Ανοιχτές, Δημοκρατικές, Συμμετοχικές  και Ενωτικές Διαδικασίες και Δράσεις. Το Μέλλον ανοίγεται μπροστά μας «Λαμπρό», Από εμάς εξαρτάται αν θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: