Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

          Στην πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, για σύγκληση του Συντονιστικού Φορέων για την Υγεία σήμερα 13 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν οι παρακάτω:

 

          Βλαχογιάννης Χρήστος        Δήμαρχος Πάρου

          Κάγκανη Άννα                       Δημοτικός Σύμβουλος

          Παντελαίος Ιωάννης             Πρόεδρος Λογιστών Πάρου

          Μαρινόπουλος Θανάσης       Εκπρόσωπος Π.Σ. Πάρου «Αρχίλοχος»

          Χανιώτη Άννα                       Εκπρόσωπος Π.Σ. «Υρία» Λευκών

          Ροδίτης Κώστας                    Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας

 

          Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

          Ακολουθεί ολόκληρη η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη σημερινή συνεδρίαση.

 

    «Αγαπητοί φίλοι,

Στις 2 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη πήραμε  την πρωτοβουλία σύγκλησης του Συντονιστικού και στείλαμε κείμενο-πρόσκληση σε όλα τα μέλη του για σήμερα 13-10 , γιατί κατά την άποψη μας :

1.      Εδώ και καιρό αναδεικνύονται   ζητήματα στον τρόπο λειτουργίας του Συντονιστικού που πρέπει να λυθούν για να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της  δημιουργίας του.

2.     Πρέπει να προγραμματίσουμε σε συγκεκριμένους χρόνους τις αποφάσεις της προηγούμενης συνεδρίασης  άμεσα

Με αυτό το σκεπτικό πήραμε την πρωτοβουλία σύγκλησης, δικαίωμα προφανώς που έχει κάθε φορέας που μετέχει σε αυτό. Το αυτονόητο όμως αμφισβητήθηκε για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στην περιβόητη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου. Τα μέλη του Συντονιστικού είναι ισότιμα και κανείς δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο και δικαίωμα σύγκλησης του.  Άλλωστε με αυτό τον τρόπο γίνονταν οι συγκλήσεις του μέχρι τώρα. Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε  ούτε τις επιθέσεις που έχουμε δεχτεί αυτό το διάστημα αλλά ούτε όσους αποφάσισαν  να παίξουν ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» σχετικά με την σημερινή σύγκλιση.

 Σε όσους μας κατηγόρησαν  για σκοπιμότητα και για προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης , ενώ υπηρετούν τις δικές τους μύχιες σκέψεις,  θα απαντήσουμε, όταν θα είναι παρόντες.

          (Εδώ είναι σκόπιμο να ανοίξουμε μια παρένθεση. Αμφισβητήθηκε από μέρους του  Α. Αλιπράντη, η δυνατότητα φορέα, δηλαδή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μετέχει στο Συντονιστικό να το καλεί, επειδή  διαφωνεί  μαζί της  και  ταυτόχρονα ζητάει  την αποπομπή των δημοτικών παρατάξεων από το Συντονιστικό.  Οφείλουμε να επισημάνουμε  και να καταδικάσουμε όλοι μας, την αν μη τι άλλο αντιδημοκρατική νοοτροπία του , απέναντι σε φορείς που εκφράζουν το σύνολο του παριανού λαού και επομένως τη προσβολή ακόμα και των ίδιων μελών του εμπορικού συλλόγου που εκφράζονται μέσα από αυτές ).

Στην πρόσκληση μας θέταμε τα συγκεκριμένα θέματα ημερήσιας διάταξης  γιατί σε όλους σας είναι γνωστά τα λειτουργικά προβλήματα του Συντονιστικού.( Πώς συνεδριάζουμε, τι συζητάμε ,πως παίρνονται αποφάσεις, ποιοί καλούνται στις συνεδριάσεις και ποιός τους καλεί, ποια αιτήματα δεσμεύουν τη δράση μας κλπ).Από την άλλη βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και μας απασχολεί ότι δια της βίας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον προγραμματισμό των αποφασισμένων κινητοποιήσεων μέχρι τα Χριστούγεννα.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι δεν αποκλείσαμε από κανένα την δυνατότητα να βάλει θέματα στην Ημερήσια Διάταξη σήμερα, απλά ζητήσαμε να κάνουν νωρίτερα τις προτάσεις τους,  ώστε να είναι γνωστά σε όλους και να έχουν όλοι την δυνατότητα να τοποθετηθούν. Ακόμα και για την ημέρα και ώρα της συνεδρίασης  αφήσαμε ανοικτά τα ενδεχόμενα.

Ο σύλλογος γυναικών Πάρου  «Αρηίς» πολύ έγκαιρα γνωστοποίησε ότι σήμερα θα έχει εκλογές  και δεν μπορεί να παρευρεθεί.                                                                                    Επίσης η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  λόγω της εμπλοκής της με τους επιμέρους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, βρίσκεται ήδη σε πορεία υλοποίησης της απόφασης  της τελευταίας Ολομέλειας  του Συντονιστικού διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 30-10.

 Ταυτόχρονα σύλλογοι του νησιού βρίσκονται σε διαδικασία ενημέρωσης και διαμόρφωσης προτάσεων διεκδίκησης για τα ζητήματα υγείας με συγκεντρώσεις τους στις  23 Οκτωβρίου.

Για όλους  τους παραπάνω λόγους και παρά τη πίεση του χρόνου,  θεωρούμε ότι σήμερα δεν μπορούμε να πάρουμε  αποφάσεις  στα προτεινόμενα θέματα».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου συνάντηση του συντονιστικού με θέματα ημερήσιας διάταξης :

1)     Τρόπος λειτουργίας Συντονιστικού

2)   Συγκεκριμένος χρονικός προγραμματισμός υλοποίησης των αποφάσεων της τελευταίας συνεδρίασής μας.

και όποια άλλα θέματα προταθούν από τους φορείς.

Επίσης να καθοριστεί προεδρείο που θα κρατήσει την διαδικασία και οι τοποθετήσεις να είναι αυστηρά πεντάλεπτες.

Να ενημερωθούν οι φορείς ούτως ώστε να ορίσουν επίσημα τον εκπρόσωπό τους στο συντονιστικό όπως κάνανε και άλλοι φορείς.

 

Μετά από διαλογική συζήτηση οι παρευρισκόμενοι ομόφωνα

συμφώνησαν στις παραπάνω προτάσεις και ζητούν από τον προεδρεύοντα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού Κ. Αργουζή να αναλάβει την πρωτοβουλία σύγκλισης του στις 30 Οκτωβρίου.

 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: