Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δ ε λ τ ί ο  Τ ύ π ο υ

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, Αγαπητά μας παιδιά, Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα υ π ο τ ί θ ε τ α ι  ότι ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά!… Αυτή όμως η σχολική χρονιά, προοιωνίζεται να είναι η χειρότερη ολόκληρης της μεταπολιτευτικής περιόδου.  Δεν έχουμε διάθεση να σας πούμε πολλά λόγια. Ας μιλήσουμε με αριθμούς που είναι το αγαπημένο «χόμπυ» εκείνων που θέλουν να μας διαβεβαιώσουν για το «success story» της χώρας.  
  • Τραγική μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών σε ποσοστό 33%,  από το 2009 μέχρι το 2013, που θα φτάσει το 47% το 2016, σύμφωνα με το ψηφισμένο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
·         16.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 2.100 καθηγητές απολυμένοι. 6.000 καθηγητές χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι και τελούν υπό καθεστώς ομηρείας με την απειλή της διαθεσιμότητας. 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν.
·         20.000 μαθητές των ΕΠΑΛ μένουν μετέωροι με την κατάργηση των κατευθύνσεων Υγείας- Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
·         Εκατοντάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.
·         Δεκάδες χιλιάδες μικρά παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
·         Αδυναμία λειτουργίας νηπιαγωγείων, λόγω έλλειψης νηπιαγωγών.
·         Σαρωτική υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών Μονάδων.
·         Στον «αέρα» εκατοντάδες Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, λόγω έλλειψης δασκάλων.
·         Αύξηση κατά 10% των μαθητών ανά τάξη.
·         Εισαγωγή του πιο ταξικού νομοθετικού μορφώματος στην Δευτεροβάθμια Εκπ/ση,                 (Ν. 4172/13) μετατρέποντας το Λύκειο σε ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, που προβλέπει τέσσερις (!) Πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το Πανεπιστήμιο, συμβάλλοντας στην ψυχολογική ισοπέδωση των παιδιών μας, στην αύξηση της οικονομικής αιμορραγίας της δοκιμαζόμενης λαϊκής οικογένειας και στη διόγκωση της κερδοφορίας της Παραπαιδείας.
·         Κανονική κατεδάφιση  της Τεχνολογικής Εκπ/σης με αφαίρεση κομματιών της που δίνονται βορά στα ιδιωτικά ΙΕΚ, υποβαθμίζοντας την πιστοποίηση των τίτλων σπουδών τους, και με καθιέρωση της μαθητείας, δηλαδή της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. 
·         Κατάργηση-συγχώνευση δεκάδων τμημάτων και σχολών, κυρίως των ΤΕΙ.
·         Δραματική υποχρηματοδότηση όλης της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου αποφάσισε ομόφωνα, να καταδικάσει απερίφραστα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Δημόσια Εκπαίδευση και να σταθεί μαζί με τους Συλλόγους Γονέων κάθε σχολικής Μονάδας, αλλά και όλους τους γονείς και τους μαθητές, στο πλευρό των εκπαιδευτικών της Πάρου & της Αντιπάρου, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα που ξεκινούν. Καλούμε παράλληλα, όλους του δημοκρατικούς πολίτες της Πάρου & της Αντιπάρου να ενισχύσουν τον αγώνα αυτό με κάθε τρόπο.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


ΤΟ Δ. Σ. της ΕΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: