Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τους 21 της Χ.Α.


Κατηγορητήρια για τους πέντε βουλευτές και τα 16 στελέχη της Χρυσής Αυγής που πέρασαν χθες το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ετοιμάζουν οι δύο Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς .
Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει , στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο Εισαγγελέας για Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στην δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών , δύο αλλοδαπών και την τελευταία του 34χρονου Παύλου Φύσσα , επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ αμέσως μετά, μετά τις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασσιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου. Οι ανακριτές προσδιόρισαν τις απολογίες των υπολοίπων εκ των 21 χθεσινών συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και τρείς γυναίκες, για την Τετάρτη. Εντός της εβδομάδας θα προσδιοριστεί και η απολογία του έκτου κατηγορούμενου βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία σήμερα μετά το μεσημέρι ενώ εκρεμμεί η σύλληψη άλλων 12 προσώπων.


Όπως αναφέρουν έγκυρες δικαστικές πηγές κρίσιμα στοιχεία μεγάλου ποινικού ενδιαφέροντος που θα αξιοποιηθούν από την ανάκριση περιλαμβάνονται τόσο στις καταθέσεις που έδωσαν στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαραλ. Βουρλιώτη δύο πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και από καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της.

Νομικοί επίσης τονίζουν ότι το εισαγγελικό πόρισμα, που προσδιορίζει χρονικά την ύπαρξη του επίμαχου σχήματος ως «ιδεολογικό μόρφωμα από το 1980» και «ως πολιτικός σχηματισμός από το 1987», δεν επικαλείται αναίτια την «Αρχή του Ηγέτη» κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος αλλά με διάθεση ποινικής αξιολόγησης για την πυραμιδική λειτουργία της οργάνωσης.
Η ανάκριση, βάση του πορίσματος Βουρλιώτη που αναφέρεται σε διερεύνηση πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, διαδικασία που θεωρείται κρίσιμη για την συλλογή στοιχείων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε απαγγελία της κατηγορίας με διεύρυνση και του αριθμού των κατηγορουμένων.


Να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές αρνήθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών Αρχών όσα τους αποδίδονται ενώ διατυπώνουν την άποψη ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος τους αποτελεί δίωξη φρονημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: