Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

Σχετικά με τις Αποφάσεις
της Γενικής Συνέλευσης του
Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιες τις αποφάσεις της Γ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού που έγινε στις  4 Αυγούστου 2013.  Έχουμε μονάχα να προσθέσουμε μερικά  σχόλια :
Από τότε που ξεκίνησε η επίθεση Παριανού ΜΜΕ ενάντια στην ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ Ηγεσία του Συνεταιρισμού, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου  δεν πήρε θέση, εκτός από τη δημοσιοποίηση μιας γενικής ανακοίνωσης, υπέρ των προσπαθειών των στελεχών και των εργαζομένων του Συνεταιρισμού, για τη ΣΩΤΗΡΙΑ του, και την απεμπλοκή του από τα δίχτυα της ΑΤΕ.
Απ’ ότι φαίνεται δικαιωθήκαμε, οι αποφάσεις της Γ.Σ.  με  98 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό για το Πρώτο θέμα, και ομόφωνα για τα υπόλοιπα 3 θέματα, δείχνουν ότι η ηγεσία του Συνεταιρισμού έχει την απόλυτη υποστήριξη των μελών του, και όλος ο πόλεμος από την συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα, ήταν μέσα στα πλαίσια της «φαιοκίτρινης» δημοσιογραφίας που αυτή πρεσβεύει, ψάχνοντας απεγνωσμένα για πραγματικούς ή/και φανταστικούς εχθρούς , για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της.
 Και όχι μόνον αυτό ,αλλά η ίδια εφημερίδα, έπαιξε και την αιχμή του δόρατος τοπικών παραγόντων για την διάλυση του Παριανού Συνεταιριστικού Κινήματος. Στόχος τους, να ξαναγυρίσουμε στην εποχή που οι αγρότες ήταν έρμαια των διάφορων «μεγαλοεπιχειρηματιών» και των εμπόρων, πριν από την Δημιουργία της ΕΑΣ, που ανέτρεψε την τότε υπάρχουσα  κατάσταση, δίνοντας διέξοδο στην διατήρηση και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Είναι σε όλους γνωστό ότι, στην δύσκολη και γεμάτη εμπόδια αυτή πορεία , πρωτοπόρο ρόλο έπαιξαν, εδώ και χρόνια, οι εκατοντάδες προοδευτικοί αγρότες και ο τότε πρόεδρος της ΕΑΣ Τάσος Κυλάκος, που έκαναν εφικτό  το δύσκολο αυτό έργο. Ταφόπλακα στα σχέδια τους βέβαια ήταν και η Δήλωση Κυλάκου που διαβάστηκε στη Γ.Σ., που στήριξε το Συνεταιρισμό στις μέχρι σήμερα ενάργειες του. (θα τη δημοσιεύσουμε ολόκληρη  μόλις δοθεί στη δημοσιότητα).
Πιστεύουμε όμως ότι οι αποφάσεις αυτές της Γ.Σ. δεν φτάνουν. Οι όποιες προσπάθειες  του Συνεταιρισμού και άλλων Θεσμικών Φορέων, πρέπει να πλαισιώνονται από την συμμετοχή των ίδιων των αγροτών και της ηγεσίας τους, σε μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των δίκιων τους.
###
Για του λόγου το Αληθές :
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο  :           ΨΗΦΟΙ  98ΥΠΕΡ                2 ΚΑΤΑ  1 ΛΕΥΚΟ                      
 Ο Δήμος παίρνει κατά προτεραιότητα ότι ακίνητο θέλει στην αντικειμενική αξία. Το χρονικό περιθώριο γι’ αυτό είναι μέχρι τέλος του έτους.
Τα υπόλοιπα αστικά (μη παραγωγικά ακίνητα) με την διαδικασία πλειοδοτικών διαγωνισμών και με τιμή εκκίνησης αξία που θα προκύψει από εκτίμηση από εταιρία πιστοποιημένων εκτιμητών.
Τους διαγωνισμούς θα διεξάγει 11 μελής επιτροπή που ορίστηκε από την Γ.Σ. και αποτελείται από τα 5 μέλη του Δ.Σ. και 6 μέλη που εξέλεξε η Γ.Σ.
Οι εκποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ και στη συνέχεια θα γίνει νέα Γ.Σ. για να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία. 
ΘΕΜΑ 2ο   : ΟΜΟΦΩΝΑ
Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι συμπληρώσεις σε κάποια άρθρα του καταστατικού.
ΘΕΜΑ 3ο:  ΟΜΟΦΩΝΑ
Ορίστηκαν οικονομικοί ελεγκτές για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεως 2012 & 2013.
ΘΕΜΑ 4ο : ΟΜΟΦΩΝΑ

Παράταση εγγραφής παλαιών συνεταίρων (μελών των πρώην Αγροτικών Συνεταιρισμών) αζημίως μέχρι 31/12/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: