Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Ν Τ Ρ Ο Π Η  ΚΑΙ  Α Ι Σ Χ Ο Σ
Η Συντεχνία των «Ξεναγών» … ξανακτύπησε
«Σύλληψη» Υπαλλήλου του Δήμου Πάρου.
Χτες το βράδυ στις 19:00 η υπάλληλος του Δήμου Πάρου, κ. Ελένη Σπανού, επιφορτισμένη με τις περιηγήσεις στο Ιστορικό Κέντρο της Παροικίας, έπεσε θύμα της μισαλλόδοξης πολιτικής και πρακτικής της γνωστής πια Συντεχνίας των «Ξεναγών», που υπέβαλλε μήνυση εναντίον της , με αποτέλεσμα τη διακοπή της περιήγησης.  Μπροστά στα έκπληκτα μάτια Ελλήνων και Ξένων επισκεπτών, δύο άνδρες του τοπικού ΑΤ παρενέβησαν στο έργο της, ζητώντας κάρτα ξεναγού, σύμβαση εργασίας, στοιχεία, κλπ. Ήταν αρκετά ευγενικοί ώστε να μην της περάσουν χειροπέδες …
Γεγονότα πρωτοφανή για το τόπο μας, που κάποιοι προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε Αρένα των προσωπικών και συντεχνιακών τους επιδιώξεων.
Η γνωστή πια Συντεχνία δεν υπολογίζει πια τίποτε. Με την απλή επίκληση της αντιποίησης επαγγέλματος, τι κάνει ;  Εκθέτει απλούς εργαζόμενους, τους διασύρει μπροστά σε αθώους επισκέπτες,  τους διαπομπεύει στην Κοινωνία, και τους κάνει δακτυλοδεικτούμενους.
Αλλά η Συντεχνία είναι και ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ. Υποβάλλει μήνυση στον αδύναμο κρίκο της υπόθεσης, παρ’ όλο που ξέρει πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες περιηγήσεις γίνονται με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ΕΥΘΥΝΗ  του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ. Αντί λοιπόν να κτυπήσουν τον Υπεύθυνο και να ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να κάνουν ΜΗΝΥΣΗ στο ΔΗΜΑΡΧΟ , τα βάζουν με την Υπάλληλο, γιατί θέλει θάρρος και κότσια για να τα βάλεις με τον ίδιο, πράγμα που απ’ ότι φαίνεται δεν διαθέτουν. Και όχι μόνο αυτό, τη μήνυση την υπέβαλλαν δυό ξεναγοί εκτός Πάρου. Οι δικοί μας εδώ, που είναι και αυτοί που δημιούργησαν και τροφοδότησαν την υπόθεση,  έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω, αναλογιζόμενοι ίσως την κατακραυγή εναντίον τους απ’ όλη την Παριανή Κοινωνία. Αν  αυτό δεν είναι δείγμα θρασυδειλίας τι άλλο είναι; Λίγη Ντροπή Κύριοι/ες δεν θα έβλαπτε. 
Ως προς την δακρύβρεκτη δήλωση παραίτησης της κ. Χριστίνας Φωκιανού από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πάρου, έχουμε να κάνουμε μόνο μερικά σύντομα σχόλια:

• Την θεωρούμε σαν τον κύριο υπεύθυνο της κατάστασης που δημιουργήθηκε, γιατί με τις δήθεν επαγγελματικές, αλλά βαθειά συντεχνιακές, της αιτιάσεις τροφοδότησε αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο, που εκτός από την υπάλληλο του Δήμου, διασύρει τον ίδιο τον Δήμο, αλλά και ολόκληρη τη Παριανή Κοινωνία.

• Θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές, σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας, γίνονται μπούμερανγκ σε αυτούς που τις επεξεργάζονται και τις προωθούν.

•  Απ’ ότι φαίνεται, εδώ και καιρό, διαφωνούσε με την πολιτική της Τουριστικής Επιτροπής της οποίας ήταν και αντιπρόεδρος. Παραιτείται όμως τώρα μπροστά στην γενική κατακραυγή για τις πράξεις της, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

•  Θα μπορούσε, η ίδια ή κάποιος γνωστός της «ξεναγός», όταν βγήκε η προκήρυξη της θέσης από τον Δήμο, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της από «εξειδικευμένο» επιστήμονα, και όχι εκ των υστέρων να δημιουργήσει ότι δημιούργησε. Αν πάλι διαφωνούσε με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, θα έπρεπε , κύρια από τη θέση της στην Τουριστική Επιτροπή, να απαιτήσει την τροποποίηση της.  

•  Το να έρχεσαι εκ των υστέρων και να τα βάζεις με όλους και για όλα, όταν μπορούσες να είχες παρέμβει νωρίτερα, δείχνει τουλάχιστον υστεροβουλία.

•  Προτείνουμε στη κ. Φωκιανού να εγκαταλείψει το εγωκεντρικό της ύφος, να κατέβει από το καλάμι της, να δείξει μεγαλύτερη σεμνότητα, και να κάνει μια προσπάθεια να αντιληφθεί ότι, όσοι ασχολούνται με τα «κοινά» οφείλουν να βάζουν πάνω από το προσωπικό και επαγγελματικό τους συμφέρον, τα συμφέροντα  της Κοινωνίας που ζουν, εργάζονται και απολαμβάνουν.


•  Είμασταν οι πρώτοι που επίσημα, με ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου στο  www.kepparou.blogspot.com στις 7 Αυγούστου, που αναδημοσιεύθηκε σε όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ,  τοποθετηθήκαμε  στο θέμα. Παρ’ όλα αυτά η κ. Φωκιανού δεν μας έκρινε ικανούς να αντέξουμε το δακρύβρεκτο κείμενο της, και δεν μας το κοινοποίησε. Εμείς όμως ακολουθώντας τις αρχές και τους κανόνες της δεοντολογίας, μιας και αναφερόμαστε σε αυτό, το δημοσιεύουμε αυτούσιο, όπως το αλιεύσαμε από το www.fileleutheros.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: