Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Διάθεση Ειδικού Σήματος μείωσης ΦΠΑ από το γραφείο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Δελτίο τύπου
«Μείωση ΦΠΑ και διάθεση  Ειδικού Σήματος μείωσης ΦΠΑ από το γραφείο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου»
 Ενημερώνουμε μέλη του κλάδου εστίασης που επιθυμούν να μειώσουν τις τιμές τους και ν’αλλάξουν τους τιμοκαταλόγους,σύμφωνα με την εγκυκλιο,ότι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό σήμα από το γραφείο του συλλόγου καθημερινά από της 10.30-1.30 μμ
Σύμφωνα με την εγκυκλιο, από 1η Αυγούστου 2013 μειώθηκε ο ΦΠΑ στην Εστίαση και τα Συναφή Καταστήματα του Κλάδου από 23% σε 13%. Η μείωση του ΦΠΑ ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 (δοκιμαστική περίοδος και ΔΕΝ αφορά τα οινοπνευματώδη που παραμένουν στον υψηλό συντελεστή 23%). Αντίστοιχα στις περιοχές μειωμένου ΦΠΑ το 16% γίνεται 9% (τα οινοπνευματώδη παραμένουν στο 16%).
Να ληφθεί υπ όψιν ότι
Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα                                          στη μείωση των τιμών.
Όσοι Συνάδελφοι επιθυμούν να περάσουν την μείωση ολόκληρης της διαφοράς του ΦΠΑ (10%) στις τιμές τους μετά την αποφορολόγηση το ποσοστό στην τελική τιμή του προϊόντος θα πρέπει να είναι μειωμένο κατά 8,1%.
Για την παραλαβή του ειδικού σήματος τα μέλη μας θα πρέπει να ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να προσκομίσουν:
1.            Παλαιό τιμοκατάλογο που θα φέρει την σφραγίδα της επιχείρησης.
2.            Νέο τιμοκατάλογο με το νέο καθεστώς ΦΠΑ και μειωμένες τις τιμές στα ¾ των ειδών κατά τουλάχιστον 5% όπως αναφέρεται παραπάνω (πχ αν ο κατάλογος έχει 20 είδη η μείωση πρέπει να περάσει στα 15 είδη) σε 2 στήλες, μια με τις τιμές με ΦΠΑ 23% και μια με τις τιμές με ΦΠΑ 13%.
3.            Υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του φορέα και της επιχείρησης ότι αποδέχεται τους όρους χορήγησης του Ειδικού Σήματος, παραμένει στα αρχεία του φορέα.
4.            Την σφραγίδα της επιχείρησης
5.            Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου θα διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει την τήρηση της συμφωνίας. Η συμφωνία θα αρχίζει την 1η Αυγούστου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2013.
Με ιδιαίτερη τιμή
το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: