Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Αξίζει ένα “ευχαριστώ” στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ

Για όσους δεν το πήραν είδηση, την 1η Αυγούστου σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει νερό από το Μαράθι στις δεξαμενές της Παροικιάς και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να εντοπίσουν τα φραξίματα του αγωγού που δημιουργούσαν το πρόβλημα. Από τις 4 το πρωί της περασμένης Πέμπτης ξεκίνησαν εντατική εργασία και μπόρεσαν  να διοχετεύσουν τελικά νερό στο δίκτυο στις 5 το πρωί της Παρασκευής.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει να σκάβεις μέσα στα νερά, να κόβεις και ενώνεις σωλήνες μεγάλου διαμετρήματος στα μαύρα μεσάνυχτα και όλα αυτά με αβέβαια αποτελέσματα, ο μόχθος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ είναι ψηλά γράμματα. Και κάποιοι που αρέσκονται σε κουβέντες του καφενείου μπορεί να πουν ότι αυτή είναι η δουλειά τους και ότι γι΄αυτήν πληρώνονται.
Δεν θα διαφωνήσουμε. Αλλά όποιος τους έχει παρακολουθήσει να εργάζονται κάτω από έκτακτες συνθήκες, με ένταση, με πίεση χρόνου, σε περίοδο τουριστικής αιχμής, για να δώσουν στην πόλη νερό θα καταλάβει την αξία τους και το φιλότιμο που τους διακρίνει.
Στη συγκεκριμένη βλάβη, το δίκτυο χρειάστηκε να κοπεί σε τρία σημεία και να αλλαχτούν οι βουλωμένες σωλήνες που εμπόδιζαν την κυκλοφορία του νερού.
Εμείς που γνωρίζουμε το μέγεθος της προσπάθειας  το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που κράτησαν την πόλη ζωντανή. Γιατί καμιά πόλη δεν είναι ζωντανή χωρίς νερό. Και αν είναι τουριστικός προορισμός αδειάζει από τους επισκέπτες της.
Τα προβλήματα του κεντρικού αγωγού δεν είναι πρόσφατα. Η Δημοτική Επιχείρηση τα γνώριζε από το περασμένο καλοκαίρι και τα είχε επισημάνει στο Δήμο. Το γιατί δεν έγινε τίποτε για να αντιμετωπιστούν, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να μας το εξηγήσουν.
Αυτό όμως που πρωτίστως οφείλουν να πράξουν είναι να ξεκινήσουν αμέσως ενέργειες αντικατάστασης του αγωγού του οποίου τα προβλήματα είναι συνεχή. Μπορεί, ευτυχώς, να αντιμετωπίστηκε η παρούσα βλάβη, όμως το νερό αναβλύζει από τα φρεάτια που υπάρχουν κατά μήκος του αγωγού εξαιτίας και άλλων φραγμένων τμημάτων του, που δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπιστούν.  
Ο κεντρικός αγωγός είναι παλιός. Χρονολογείται από την εποχή που ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Πάρου ο αείμνηστο γιατρός Ευθύμιος Κεμπάμπης. Τοποθετήθηκε εδώ και 30 χρόνια και έπρεπε να είχε αλλαχτεί από καιρό. Και επειδή η αντικατάστασή του απαιτεί μελέτες, αδειοδοτήσεις , ωρίμανση του φακέλου και ένταξή του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα λόγω του μεγάλου κόστους, καλά θα κάνει η δημοτική αρχή να ξεκινήσει τη χρονοβόρα αυτή διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά το καλοκαίρι του 2014 θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: