Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 22/08/2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Χτές το βράδυ (Αυγουστιάτικη Πανσέληνος), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση , οργανωμένη από την ΚΑ Εφορεία Αρχαιοτήτων και τη ΚΔΕΠΑΠ, που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της εκτέλεσης από τους Φασίστες του Φράνκο, στις 19 Αυγούστου 1936, του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα . Παρουσιάστηκαν  απαγγελίες και τραγούδια σε στίχους του Αντιφασίστα ποιητή. Εκατοντάδες ήταν οι Έλληνες και Ξένοι επισκέπτες, που περιηγήθηκαν το Μουσείο και παρακολούθησαν την εκδήλωση. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και ευχαριστίες για την Μαγική Βραδιά που μας προσέφεραν.

Μετά την εκδήλωση ο Αρχαιολόγος της ΚΑ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Απόστολος Παπαδημητρίου ( μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων)  μας παραχώρησε  αποκλειστική συνέντευξη που παραθέτουμε.

Ενώνουμε και εμείς τη φωνή  μας ενάντια στο Κυβερνητικό  Έγκλημα που συντελείται, με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ολόκληρων τμημάτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τις πάνω από 500 απολύσεις  αρχαιολόγων, αρχαιοφυλάκων, εργατοτεχνιτών και διοικητικού προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Παρακολουθείστε τη Συνέντευξη :

http://www.youtube.com/watch?v=IOL1YdaD3HE

http://youtu.be/IOL1YdaD3HE 

Δεν υπάρχουν σχόλια: