Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η «παρέα» του Castello

Συνήθως θα τους δεις να κάθονται και να πίνουν τον καφέ τους μετά τις 10 το πρωί σχεδόν καθημερινά. Όλοι τους έχουν ξεπεράσει τα 60 και κάποιοι διανύουν την έβδομη δεκαετία. Καλοδιατηρημένοι, με τα συνήθη προβλήματα υγείας της ηλικίας τους, αναλύουν την επικαιρότητα της μέρας σχολιάζοντας πρόσωπα και πράγματα  της τοπικής πολιτικής ζωής, αλλά και τα συμβαίνοντα στην πολύπαθη πατρίδα μας.
Με τη σοφία που προσθέτουν τα χρόνια, αντιδρούν ψύχραιμα στα συμβαίνοντα  προσεγγίζοντάς  τα με νηφαλιότητα και με διάθεση να δώσουν τη δική τους ερμηνεία με διάλογο που κάποιες φορές πιστοποιεί διαφωνίες.
Άλλωστε δεν είναι εύκολη η μονοσήμαντη ερμηνεία των γεγονότων, με τη σύγχυση που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας.
Όλοι τους όμως συμφωνούν ότι αυτά που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πρωτοφανή, ότι η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε θα έχει διάρκεια και ότι όλοι μας, άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, έχουμε ευθύνη γι΄αυτά που συμβαίνουν, με κύριους υπεύθυνους τους πολιτικούς.
Εκτιμούν ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά ξεκάθαρα για τη λύση που επαγγέλλεται.
Για το ΠΑΣΟΚ ούτε λόγος να γίνεται. Πιστεύουν ότι ολοκλήρωσε το βιολογικό του κύκλο.
Για την τοπική μας πολιτική ζωή τα σχόλια είναι συνήθως αρνητικά. Διαπιστώνουν υποβάθμιση της Παροικιάς, αφού στην Παροικιά ζουν όλοι τους  και αυτήν γνωρίζουν, ασκούν καλοπροαίρετη κριτική στο Δήμαρχο και εκτιμούν ότι ένας παροικιώτης δήμαρχος θα πρόσεχε περισσότερο την πρωτεύουσα του νησιού.
Τα προβλήματα τα εντοπίζουν στην καθαριότητα, στην υποβάθμιση της αγοράς της Παροικιάς, στη μη ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού, στην κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι με τα τάνκερ και τα αμμοχάλικα και στο έλλειμμα σοβαρών έργων αναβάθμισή της.
Περιμένουν την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Παροικιάς και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου, εκτιμώντας ότι θα βοηθήσει τον τουρισμό, αφού όσα νησιά διαθέτουν αεροδρόμιο έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση.
Παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία του Κέντρου Υγείας, αφού άτομα αυτής της παρέας έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στη μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας.
Εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το διορισμό διοικούσας επιτροπής, αλλά και για την ποιότητα των επικουρικών γιατρών που εσχάτως στελέχωσαν το Κέντρο Υγείας.
Από τη παρέα απουσιάζει αυτό το διάστημα ο πλέον μορφωμένος , ο διανοούμενος της συντροφιάς, για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή του, και αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρό έλλειμμα σε αναλύσεις που δεν έχουν μόνο σχέση με τη πολιτική, αλλά κυρίως με τον πολιτισμό.
Άτομα αυτής της παρέας είχαν πριν από χρόνια μεγάλη συμμετοχή στα κοινά της Πάρου.
Οργανωμένοι στο ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι τη δεκαετία του ΄80, δραστήρια μέλη του Αρχίλοχου την εποχή του αείμνηστου Δημήτρη Κονδύλη, δημοτικοί σύμβουλοι επί δημαρχίας Φραγκούλη, πρόεδροι στο Σύλλογο Ξενοδόχων και στον Εμπορικό Σύλλογο, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος επί μακαριστού Αμβροσίου και κάποιοι άλλοι με έντονη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Πάρου.
Σήμερα χωρίς να έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή, αφού τα χρόνια πέρασαν, δεν αναπολούν τα παλιά, που θα αποτελούσε ασφαλές δείγμα γήρανσης. Η προσοχή τους είναι στραμμένη στο σήμερα και το αύριο του τόπου μας, με έκδηλη την ανησυχία γι΄ αυτά που περιμένουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: