Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο Σόιμπλε έφυγε, σειρά τώρα παίρνει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών

Ο Υπουργός οικονομικών της Γερμανίας ήρθε, πήγε στο Μαξίμου, μοίρασε ικανοποίηση με την πολιτική στήριξη που παρείχε, ενώ είχε και 40λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χωρίς την παρουσία συμβούλων, ενώ ακολούθησε συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών.
Σύμφωνα με το capital.gr, o κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε πως «το ποτήρι τώρα είναι πιο γεμάτο» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο Δημόσιο.
Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην Κυριακή, όταν αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου – ο οποίος, σε άρθρο του στους Financial Times, απευθύνει μηνύματα προς την Ευρώπη ότι ο δρόμος της λιτότητας δεν είναι αυτός που θα την βγάλει από την οικονομική κρίση.
Το τελευταίο είναι και η... ελπίδα της κυβέρνησης. Ότι, δηλαδή, με την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ, θα αποκτήσει έναν ακόμη σύμμαχο στις προσπάθειες να δώσει έμφαση στα αναπτυξιακά μέτρα και να αντιπαλέψει τα μέτρα λιτότητας.
Στη συνάντηση, εξάλλου, θα γίνει και προετοιμασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο και της συνάντησής του με τον Barack Obama, όπου επίσης αναμένεται η οικονομία να είναι βασικό θέμα συζήτησης και η ελληνική πλευρά να αναμένει μια έκφραση στήριξης από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Στο ενδιάμεσο, εξάλλου, στην Αθήνα θα βρεθεί και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Eνρίκο Λέτα.


Πηγή: Ο Σόιμπλε έφυγε, σειρά τώρα παίρνει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/115462#ixzz2ZTS30qK5

Δεν υπάρχουν σχόλια: