Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κάποιοι μιλούν για εκλογές το Φθινόπωρο

Η πληροφόρηση ή και η παραπληροφόρηση μου ήρθε από δύο πηγές. Η μία από την Πάρο και η άλλη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας από την Αθήνα. Δεν με αιφνιδίασε η είδηση δεδομένου ότι ζούμε στην Ελλάδα και όχι στη Μεγάλη Βρετανία που πανηγυρίζει ο λαός για την γέννηση του τρίτου στη διαδοχή διαδόχου του βρετανικού θρόνου.
Η «είδηση» λοιπόν αναφέρει, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές ίσως και το Σεπτέμβριο και ότι αναζητούνται γραφεία για εκλογικά κέντρα υποψηφίων βουλευτών.
Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν , ότι εν μέσω κυνικών καυμάτων, κάποιοι έσπειραν την είδηση για να μας δροσίσουν με την ιδέα , ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από μια κυβέρνηση που αποφάσισε να εφαρμόσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που κάποιοι άλλοι υπέγραψαν και τώρα απολαμβάνουν το καινούργιο τους κανό σε κάποια παραλία του Αιγαίου.
Όμως στη συνέχεια μου ήρθαν δεύτερες και τρίτες σκέψεις  που δεν απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και περισσότερο πιθανό είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το Μάιο του 2014, μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές .
Και τούτο διότι οι δημοτικές εκλογές, αλλά και οι ευρωεκλογές θα στείλουν τέτοιο ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, που θα είναι αδύνατο να το αντέξει, αφού τα σκληρά μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται το 2013 θα έχουν σκληρότερη συνέχεια το 2014.
Αν όμως η είδηση έχει βάση, ή έστω ψήγματα αλήθειας, τότε μάλλον την καυτή πατάτα που κρατάει στα χέρια του ο Σαμαράς σκέπτεται να την παραδώσει σε άλλα χέρια  και εν προκειμένω στα χέρια του Τσίπρα, αφού άλλωστε η στάση πληρωμών και η πορεία προς τη δραχμή παραπέμπει περισσότερο προς το ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Και βέβαια το σκεπτικό αυτής της πολιτικής συλλογιστικής  υποκρύπτει το υστερόβουλο συμπέρασμα, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο από 6 μήνες, έχοντας αντιπολίτευση το ΚΚΕ που θα έχει ελεύθερο το πεδίο δράσης στον εργατουπαλληλικό χώρο, τον οποίο και θα επιχειρήσει να μονοπωλήσει.
Μια δεύτερη σκέψη έχει σχέση με την ανανέωση της λαϊκής εντολής, εν όψει των σκληρών μέτρων των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πριν ακολουθήσει η μεγάλη κυβερνητική φθορά. Άλλωστε η κατάληξη που είχε το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη νωπή και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί και με τα ποσοστά της Ν.Δ. που διαρρέουν συνεχώς και κυρίως προς τη Χρυσή Αυγή.
 Εκλογές με αυτό το σκεπτικό μετατοπίζουν το καυτό φθινόπωρο  για τις αρχές του 2014, αφού το ενδιαφέρον των κομμάτων θα είναι στραμμένο στην προεκλογική προετοιμασία και, μετά τις εκλογές, στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει και στη μικρή πίστωση χρόνου που θα του δοθεί.
Τρίτες σκέψεις υπάρχουν που μπορεί να σχετίζονται και με τα εθνικά θέματα και κυρίως με το κυπριακό και τους υδρογονάνθρακες , αλλά αυτές για να τις τεκμηριώσεις,  πρέπει να έχεις πληροφόρηση για την κρυφή ατζέντα των συνομιλιών Σαμαρά- Ομπάμα μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.  Και αυτό για μας είναι έως αδύνατον.
Πάντως εμείς, παρά τα όσα εκτέθηκαν, καταλήγουμε περισσότερο προς την αρχική μας εκτίμηση, ότι οι εκλογές , αν αποφασιστούν, θα λάβουν χώρα τον προσεχή Μάιο.
Οι δυνάμεις καταστολής που διαθέτει το σύστημα είναι αρκετά ισχυρές και οι δικλείδες ασφαλείας πολλές. Και ο λαός παρά τα δεινά που υφίσταται αυτό το αντιλαμβάνεται και πιο πολύ η αστική τάξη της χώρας, που παρά τα πλήγματα που έχει υποστεί, ακόμα αντέχει ξοδεύοντας από τα αποθέματά της και τηρώντας στάση αναμονής.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: