Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

«Άμεση λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας μέσα από εταιρεία λαϊκής βάσης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει έτοιμη πρόταση την οποία θα παρουσιάσει στους φορείς και στην κοινωνία της Σαντορίνης

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Υγείας με θέμα τη λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος, ο πρόεδρος της ΑΕΜΥ Φ. Σερέτης, φορείς του νησιού και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, που ήταν παρών στη συνάντηση, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για λόγους αρχής, εμείς θα θέλαμε το νοσοκομείο να λειτουργεί στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Όμως αυτό το ΕΣΥ σήμερα έχει καταρρακωθεί και δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Εκείνο που προέχει λοιπόν είναι η άμεση έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας με δημόσιο χαρακτήρα, έτσι ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Σαντορίνης, στους εργαζόμενους στο νησί και στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του.
Η πρότασή μας για να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο είναι να συσταθεί μια ανώνυμη εταιρεία λαϊκής βάσης, με μεγαλομετόχους (ενδεικτικά) την Εκκλησία και το Δήμο Θήρας, με συμμετοχή του Δημοσίου και άλλων φορέων και ιδιωτών του νησιού. Στην εταιρεία αυτή η πλειοψηφία των μετοχών δεν θα ανήκει σε ιδιώτη.  Στο νοσοκομείο θα ενσωματωθεί και το υπάρχον Κέντρο Υγείας του νησιού.
Πηγές χρηματοδότησης του νοσοκομείου είναι: 1. Το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού που διατίθεται για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. 2. Τα έσοδα από τις εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες είναι συμβεβλημένοι οι χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών του νοσοκομείου. 3. Η συνεισφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νομικού (τελεφερίκ), όπως έχει συμφωνήσει ο δήμος Θήρας.
Η λειτουργία του νοσοκομείου μπορεί να γίνει σταδιακά, ξεκινώντας με το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας συν τις άμεσες προσλήψεις που μπορούν να γίνουν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Η ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα ενώπιον των φορέων και της κοινωνίας στη Σαντορίνη».



15/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: