Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πρωταθλητές στην απαισιοδοξία οι Ελληνες: Το 70% των πολιτών βλέπουν το μέλλον τους μαύροi

Aπαισιόδοξοι για το μέλλον ίδιαίτερα σε ότι αφορά την αγορά εργασίας αλλά και δύσπιστοι απέναντι στους πολιτικούς εμφανίζονται οι Ελληνες, όπως προκύπτει από το Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε την Τρίτη ση δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το 68% των Ελλήνων (ποσοστό μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο) θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη σε ότι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες, το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί (βελτίωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο ( ενώ το 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν την κατάσταση της εθνικής οκονομομίας «κακή».
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 78% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα πράγματα είναι «άσχημα», ενώ το 68% δηλώνει ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνουν σχέδια για το μέλλον και ζουν μέρα τη μέρα (ποσοστό αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο).
Σε ποσοστό 58% οι Έλληνες εκτιμούν οτι η προσωπική επαγγελματική τουςκατάσταση είναι κακή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Ευρωπαίους διαμορφώνεται σε 30%.
Για τους Ελληνες τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ανεργία (65%) και η οικονομική κατάσταση (49%).
Σε προσωπικό επίπεδο οι Ελληνες θεωρούν ότι τα κύρια ζητήματα που τους απασχολούν είναι η οικονομική κατάσταση (31%), οι υψηλοί φόροι (30%), η ανεργία (27%) και η ακρίβεια (28%).
Η κοινοτική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα κράτη μέλη της ΕΕ την Ανοιξη και ειδικά στην Ελλάδα την περίοδο 11-25 Μαϊου.
Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση οι πολίτες
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (90%) οι Ελληνες πολίτες τείνουν να «μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση». Μόνο ένα 4% εμπιστεύεται τα κόμματα, ενώ μεγάλη είναι η δυσπιστία και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με το ποσοστό να αγγίζει το 80%.


Πηγή:  Πρωταθλητές στην απαισιοδοξία οι Ελληνες: Το 70% των πολιτών βλέπουν το μέλλον τους μαύροiefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/115978#ixzz2ZtqIHQGb

Δεν υπάρχουν σχόλια: