Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
 χωρίς διέξοδο και προοπτική!

          Η κατάργηση οργανικών θέσεων και η επί της ουσίας απόλυση ακόμη 2.500 εκπαιδευτικών σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, πέρα από το πέταγμα στην ανεργία, αναδεικνύει ένα ακόμα πολύ σημαντικό γεγονός.
          Η επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ αποτελεί καίριο χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας να ολοκληρώσουν στη χρονιά που έρχεται ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη και υποβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση.
          Σύμφωνα με τα στοιχεία που το ίδιο το υπουργείο Παιδείας και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έχουν δώσει σε μελέτες τους για την κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, τα παιδιά που ακολουθούν τους τομείς και τις ειδικότητες που καταργούνται είναι περίπου 17.000.
          Μόνο στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ βρίσκονται περίπου 10.000 παιδιά.
          Οι ειδικότητες που καταργούνται (Αισθητικής, Κομμωτικής, Γραφικών Τεχνών) σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ αφορούν σήμερα περίπου 6.000 παιδιά.
          Πρόκειται για τις πιο μαζικές ειδικότητες που αποτελούν περίπου το 60% των μαθητών στα ΕΠΑΣ, ενώ ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας είναι ο πιο μαζικός των ΕΠΑΛ με ποσοστό 20% επί του συνόλου (ο δεύτερος τομέας έχει περίπου 13%).
          Μπαίνει άμεσα ζήτημα για τα παιδιά που προετοιμάζονται να πάνε στην Γ' Τάξη (ΕΠΑΛ) ή Β' Τάξη (ΕΠΑΣ) και το Σεπτέμβρη θα βρεθούν στον αέρα, καθώς κλείνουν οι τομείς και οι ειδικότητες που έχουν επιλέξει!

          Τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά;
Πού τα σπρώχνει η κυβέρνηση;
Να συνεχίσουν σε ιδιωτικές σχολές;
           Να πιστοποιηθούν στην εκμετάλλευση της αγοράς ή σε ΙΕΚ πληρώνοντας από την τσέπη τους;

          Άμεσα η κυβέρνηση να κόψει το λαιμό της να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε - κανένα φτωχόπαιδο, κανένας μαθητής να μην βρεθεί χωρίς διέξοδο, να τελειώσουν όλα τα παιδιά αυτό που ξεκίνησαν, χωρίς δεύτερη κουβέντα! Καμία απόλυση, να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία!
          Τώρα χρειάζεται συστράτευση, να σημάνει συναγερμός για όλους μας. Από τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, τους φορείς του νησιού, τον Δήμο. Ακόμα και οι... πέτρες πρέπει να ξεσηκωθούν για να σώσουμε οτιδήποτε κι’ αν σώζεται. Χρειάζεται δράση. Τώρα! Το μπορούμε, φτάνει να το πιστέψουμε. Αυτό που όλοι μας λέμε στη θεωρία «για το μέλλον των παιδιών μας», είναι εδώ και μας περιμένει να αντιδράσουμε, για να μπορούμε να βλέπουμε στα μάτια τα παιδιά μας...
          Εκείνοι...ποντάρουν στην απογοήτευση, στην ηττοπάθεια και στο φόβο μας.
          Ας τους διαψεύσουμε. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο Την αξιοπρέπειά μας κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Ας τους αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ
14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: