Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU)

Με τον υπουργό Οικομικών, Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να συναντηθεί μέσα στη μέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), Ζαν Πολ Φιλιπό, o οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προς συμπαράσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Συνάντηση Στουρνάρα - EBU για την ΕΡΤ
Ο Ζαν Πολ Φιλιπό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ζήτησε την επαναφορά του σήματος στη δημόσια τηλεόραση και είπε πως θα παραδώσει στον κ. Στουρνάρα επιστολή, την οποία έχουν υπογράψει 51 διευθυντές δημοσίων ΜΜΕ από όλη την Ευρώπη, με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ.
Υπογράμμισε ακόμη πως θέλει μακροπρόθεσμα η δημόσια ελληνική τηλεόραση να είναι ισχυρό μέλος της EBU, ανεξάρτητη πλουραλιστική, διάφανη και βιώσιμη και πως το κράτος πρέπει να βοηθήσει το δίκτυο να χτίσει το μέλλον του.

«Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί της επιτυχίας» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται στην Ελλάδα για να στηρίξει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Παρατήρησε τέλος πως η επιτυχία εδράζεται στην ελευθερία της έκφρασης, στον πλουραλισμό και τον πολιτισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η EBU προσέφερε συχνότητα για τη μετάδοση του απεργιακού προγράμματος των εργαζομένων, έχοντας ζητήσει από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση Σαμαρά να ανακαλέσει την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.
Σε επιστολή που απηύθυνε την Τετάρτη προς τον πρωθυπουργό, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση υπογράμμισε πως «η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: