Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Επίθεση Τσίπρα σε Στουρνάρα για το κλείσμο της ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με επίκεντρο την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

Στουρνάρας: Στο συνεργείο η ΕΡΤ για να βγει διορθωμένη και καθαρή
 
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι η ΕΡΤ όχι μόνο δεν επιβαρύνει αλλά προσφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και χαρακτήρισε το κλείσιμό της «πυροτέχνημα αποπροσανατολισμού» της κυβέρνησης από το φιάσκο του success story στην οικονομία.
«Αποφασίσατε και διατάξατε να σιγήσει η εκπομπή του δημοσίου σήματος βάζοντας σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα», είπε.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φορτώσει στους εργαζόμενους τις δικές της αμαρτίες στην ΕΡΤ και ότι με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου «ξεφτιλίζει» τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Συγχαρητήρια! Μαθαίνω ότι έχετε καταφέρει να παρακολουθούν πολλαπλάσιοι πολίτες την ΕΡΤ», σημείωσε σε άκρως ειρωνικό τόνο, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις» που προσβάλουν την χώρα διεθνώς. «Αυτό συμβαίνει μονο σε περιπτώσεις εισβολής ξένων στρατευμάτων στην χώρα ή κατάλυσης της δημοκρατίας», συμπλήρωσε.
Από τα πυρά του Αλ. Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, από τον οποίο ζήτησε να πει τον τρόπο που διορίστηκε στην ΕΡΤ.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε στο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινδυνολογεί χωρίς να προτείνει κάποια λύση και τόνισε ότι «η ΕΡΤ μπαίνει στο συνεργείο για να βγει διορθωμένη και καθαρή».
«Δινουμε τη δυνατότητα να αναγεννηθεί απαλλαγμένη από κακοδαιμονίες», είπε, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο που θα άρει τις αδικίες είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση.
Διαβεβαίωσε για την αποζημίωση στο ακέραιο όλων των εργαζομένων και για το ότι η ΕΡΤ θα πάψει να κοστίζει πολλαπλάσια από όσα πρέπει. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν ήταν εύκολη η απόφαση του κλεισίματος για την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «αναγκαίο και θαρραλέο βήμα, υπέρ της διαφάνειας και του εξορθολογισμού» και επαναλαμβάνοντας ότι η αλλαγή εν κινήσει, δεν θα ήταν εύκολη.
Απαντώντας δε στον Απόστολο Κακλαμάνη, με τον οποίο επίσης υπήρξε διαξιφισμός, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε την απόφαση για την ΕΡΤ «θαραλλέα πράξη για την εξυγίανσή της

Δεν υπάρχουν σχόλια: