Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Προς παραπληροφορούντας ή περί κλειστού γηπέδου μπάσκετ

Όταν υπάρχει παραπληροφόρηση κάποιος θα πρέπει να πληροφορήσει και να πει την αλήθεια. Και επειδή στην πολιτική, ακόμα και όταν αυτή ασκείται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κίνδυνος παραπληροφόρησης πάντοτε ελλοχεύει, χρήσιμο είναι για τους επιζητούντας του λόγου το αληθές, να ανατρέχουν στις πηγές.
Πηγή πρώτη: ο φάκελος του έργου του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, που φυλάσσεται στο Δήμο.
Πηγή δεύτερη: ο μελετητής που συνέταξε τη μελέτη του έργου.
Πάντως για να βοηθήσουμε, όσους αρέσκονται να ασχολούνται με τις χαμένες ευκαιρίες της Πάρου, ας μου επιτραπεί να προσθέσω και μερικά άλλα.
Με αφορμή του ολυμπιακούς αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν με δανεικά , ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» για να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια και μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για να βοηθηθεί μάλιστα η Τ.Α. η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε ετοιμάσει σχετικές μελέτες για προκάτ κατασκευές.
Η τότε τοπική αυτοδιοίκηση , επειδή το προκάτ κτήριο ήταν απαράδεκτο για τα οικιστικά δεδομένα της Πάρου, αποφάσισε να προχωρήσει σε μελέτη, που όταν ολοκληρώθηκε και την είδαν οι μελετητές της Γενικής Γραμματείας έδωσαν συγχαρητήρια στον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Σπυρίδωνος που είχε αναλάβει τη σύνταξή της.
Στις 31-12-2002, ο φάκελος του έργου ήταν έτοιμος για δημοπράτηση. Και επειδή όντως το ποσόν της χρηματοδότησης από το προαναφερθέν πρόγραμμα υπολείπονταν, η απόφαση της τότε δημοτικής αρχής ήταν να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, συμπληρώνοντας το ποσόν που έλειπε με δάνειο από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή από τράπεζα.
Άλλωστε η δανειοληπτική ικανότητα του Δήμου τότε ήταν μεγάλη, δεδομένου ότι το μόνο δάνειο που εξυπηρετούσε απρόσκοπτα, ήταν αυτό που είχε πάρει, από το πιο πάνω ταμείο, για την αγορά του ΞΕΝΙΑ, που στεγάζει το δημαρχείο μας.
Την 1-1-2003, ανέλαβε άλλη δημοτική αρχή, η  οποία ακολούθησε άλλη διαδρομή με τα γνωστά αποτελέσματα.
Τώρα γιατί από τότε πέρασαν 10 και πλέον χρόνια, δεν υπάρχει σοβαρή υποδομή, έστω για ένα έργο στην Πάρο, στο χώρο του αθλητισμού, αυτό ας το κρίνουν οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό.
Αλλά ας μιλήσουμε και για το παρόν.
Συνήθως το τελευταίο έτος κάθε δημοτικής αρχής, είναι έτος κόπωσης. Πολύ περισσότερο για την παρούσα, της οποίας ο βασικός πυρήνας, παραμένει ο ίδιος επί μία δεκαετία.
Θα χρειαστεί στήριξη, για να μπορέσει να προχωρήσει την υπόθεση του κλειστού γυμναστηρίου, έστω όπως το έχει σχεδιάσει.
Και τη στήριξη αυτή μπορούν να την προσφέρουν οι αθλητικοί σύλλογοι της Πάρου και ιδιαίτερα ο ΑΟΠ, του οποίου το Δ.Σ. είναι και πρόσφατο και διακρίνεται για το δυναμισμό του.
Η επικαιροποίηση της μελέτης και η έκδοση οικοδομικής άδειας είναι τα πρώτα που πρέπει να γίνουν. Και ταυτόχρονα να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης του έργου. Ίσως κάποιοι αναρωτηθούν που θα βρεθούν τα χρήματα σε συνθήκες λιτότητας και  μνημονίων.
Ευκαιρίες πάντοτε υπάρχουν. Αρκεί να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα για να τις αξιοποιήσεις. Άλλωστε υπάρχει και η οργανωμένη διεκδίκηση.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: