Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Μπιζά για τις αντικειμενικές αξίες


ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΙΖΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

                                                                                                                                Πάρος 18.06.2013

 ΠΡΟΣ 
-ΠΡΟΕΔΡΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΠΑΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΚΟΙΝ. : -Μ.Μ.Ε.
Αξιότιμοι Κύριοι ,
Σας γνωρίζω ότι στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο  που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο στις 13 Ιουνίου 2013 συζητήθηκε και το εξής θέμα: Αντικειμενικές Αξίες-αναπροσδιορισμός με αντικειμενικά κριτήρια, σύγχρονες προσεγγίσεις αναπτυξιακής προοπτικής και δικαιοσύνης.

 Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Πουσσαίος.

Στην σχετική εισήγηση ο κ. Πουσσαίος ανέφερε ότι :

«……  Με την εφαρμογή του φορολογικού συστήματος για τα ακίνητα, ακόμα και αυτού που θεωρείται αντικειμενικά προσδιοριζόμενο και με δεδομένη την οικονομική κρίση, τη μείωση των εισοδημάτων και τον αυξανόμενο αριθμό των κόκκινων δανείων, οδηγούμαστε ουσιαστικά σε δήμευση της ακίνητης περιουσίας, ή σε εγκατάλειψη ή εξευτελιστική εκποίηση της προς όφελος ξένων και ντόπιων κερδοσκόπων.

……..Σε κάθε περίπτωση ο καθορισμός των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια και παραμέτρους που κατά βάση θα είναι σταθερά επιδρώντας όμως δυναμικά στην αξία των ακινήτων με βάση τις συνθήκες της εποχής άμεσα. Σημαντικότερη των παραμέτρων η χρήση γης και σε συνάρτηση άμεση ή έμμεση με τους συντελεστές δόμησης, τις χωροταξικές μελέτες, το τοπικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, τις κλήσεις εδάφους, τους προσανατολισμούς των οικοπέδων, τις εκάστοτε αποστάσεις από σημεία ενδιαφέροντος (οδικούς άξονες, αρχαιολογικές περιοχές, αδόμητες ζώνες, ιδιαιτέρου φυσικού κάλους) και την επίπτωση τους επί της επιτρεπόμενης δόμησης. Και το σημαντικότερο τη σε κάθε περίπτωση εφαρμογή της αρχής του συντάγματος για ισονομία και ισοπολιτεία. »

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε με πρόταση του κ. Περιφερειάρχη να συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναλάβει να επεξεργαστεί τις τιμές των αντικειμενικών αξιών και τον τρόπο υπολογισμού τους και να υποβάλλουν το σχετικό σχέδιο προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές.

 Για τον παραπάνω λόγο, αξιότιμοι Κύριοι  σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις σχετικές αποφάσεις ή θέσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Πάρου και Αντιπάρου για να τις αποστείλω στην σχετική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Με εκτίμηση

Κώστας Ν. Μπιζάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου    

Δεν υπάρχουν σχόλια: