Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Το κακό χθες»

Πολλές  φορές αναφέρθηκε στο «κακό χθες», στο "περισπούδαστο" κείμενό του, ο δημοσιογράφος Δ.Μ.Μ., προφανώς για να το εμπεδώσουμε ως τίτλο, παρόλο που χρησιμοποιήθηκε, κατά κόρον, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Μας πήγε πολύ πίσω, και όχι στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ισχυρίζεται, αφού από τότε μεσολάβησαν 2 δημοτικές αναμετρήσεις και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουμε και τρίτη.
Χρησιμοποιεί τη φράση «το κακό χθες» χωρίς να αναφέρεται και στο περιεχόμενο του.
Ας του θυμίσουμε λοιπόν λίγα από «το κακό χθες» που είναι χρήσιμο να τα γνωρίζουν και οι νεότερες ηλικίες, αφού τότε ήταν ακόμα νήπια ή μικρά παιδιά.
Ο εορτασμός των 17 αιώνων και η ανάπλαση του χώρου, που περιβάλλει την Εκατονταπυλιανή, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του «κακού χθες».
Το τριήμερο αφιέρωμα στη Μακεδονία με την άφιξη στην Πάρο δεκάδων δημάρχων, βουλευτών και προσωπικοτήτων της Μακεδονίας, αλλά και μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων (συνολικά 400 Μακεδόνες) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από «το κακό χθες». (περισσότερα από τον Μακεδόνα Γιώτη Αμανατίδη. )
Αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση είχε ως αποτέλεσμα, για 5 τουλάχιστον χρόνια, η Πάρος να κατακλύζεται από βορειοελλαδίτες επισκέπτες και να δρομολογηθεί και δεύτερο πλοίο από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό και την Πάρο.
Ο βιολογικός καθαρισμός της Παροικιάς, που την έσωσε από τη ρύπανση και τις μολυσμένες παραλίες, κατασκευάστηκε και λειτούργησε από «το κακό χθες» και έπειτα από σοβαρές δικαστικές περιπέτειες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο δεύτερος βιολογικός καθαρισμός της Νάουσας, αφού ο πρώτος είχε σχεδόν καταστραφεί, σχεδιάστηκε, ολοκληρώθηκε και λειτούργησε από «το κακό χθες».
Η αφαλάτωση του νερού του ποταμού της Νάουσας, που αποδίδει 1400 κυβικά πόσιμου νερού ημερησίως είναι και αυτό έργο «του κακού χθες».
Η δεξαμενή του Κώστου, 800 κυβικών, που, χωρίς αυτήν, η Παροικιά θα είχε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης κατασκευάστηκε από «το κακό χθες».
Η απόφαση για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, που ακύρωσε την επέκταση του υπάρχοντος, πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο «του κακού χθες» και η αντιμετώπιση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατοίκων της περιοχής κατά του αεροδρομίου προετοιμάστηκε με τη σημαντική συμμετοχή του Δήμου, από τον καθηγητή του συνταγματικού δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. φίλιππο Σπυρόπουλο.
Αν είχε χαθεί εκείνη η δίκη, η Πάρος δεν θα έβλεπε ποτέ αεροδρόμιο, ούτε κάποιοι θα κόμπαζαν για το τόσο σημαντικό έργο.
Η οργάνωση του ενιαίου Δήμου πραγματοποιήθηκε από «το κακό χθες», και ακολούθησαν το ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», τα εικαστικά εργαστήρια, ο παιδικός σταθμός στα Μάρμαρα, ο ΔΟΝΑ, που κατάργησε η κυβέρνηση, η ΔΕΠΑ, που λειτουργεί σήμερα ως ΚΔΕΠΑΠ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η δημοτική βιβλιοθήκη που φέρει το όνομα του αείμνηστου Γιάννη Γκίκα, που συμμετείχε και αυτός στο «κακό χθες», η παραχώρηση της χρήσης του Αγροκηπίου από το Γιώργο Ανωμερίτη, που οδήγησε στην απόκτησή του από το Δήμο, το κτήριο Δημητρακόπουλου, που παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Υπουργείο Πολιτισμού και εντάχθηκε η αναπαλαίωσή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η αγορά του ΞΕΝΙΑ, ενός κτηρίου 1500 τ.μ. με σπουδαία αρχιτεκτονική, σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων, που στεγάζει το Δημαρχείο μας, καταγράφονται και αυτά στο ενεργητικό του «κακού χθες».
 Αλλά και τα νέα σφαγεία, ο ΧΥΤΑ, οι αναθέσεις σε μελετητή των πλατειών της Νάουσας και της Μαντώς Μαυρογένους ξεκίνησαν από το «κακό χθες «και ολοκληρώθηκαν από την επόμενη δημοτική αρχή, που βρήκε σε εξέλιξη αυτά τα σημαντικά έργα.
Μετά από όσα αναφέρθηκαν,  φαίνεται, ότι τελικά δεν ήταν και τόσο κακό «το κακό χθες».
(συνεχίζεται)
Πάροικος
Υ.Γ. Ευχαριστούμε το δημοσιογράφο Δ.Μ.Μ. που μας έδωσε την ευκαιρία να θυμίσουμε στους επισκέπτες του blog ένα έργο, που η  κακοήθεια της φασίζουσας δημοσιογραφίας επιχείρησε να εξαφανίσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το "κακό χθες" ξέχασε να αναφέρει:
- Μελέτη Νηπιαγωγείου Αγκαιριάς, που κατασκευάζεται σήμερα
- Μελέτη Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, που κατασκευάστηκε πριν μερικά χρόνια
- Μελέτη Νηπιαγωγείου Μάρπησσας που κατασκευάστηκε πριν μερικά χρόνια
- Ωρίμανση μελέτης αλιευτικού καταφυγίου στο Π. Λιβαδι, που κατασκευάστηκε πριν μερικά χρόνια
- Χάραξη Αιγιαλού Παροικιας
- Μελέτες Κόμβων Γκίκα & Χαρίκλειας στον Περιφερειακό της Παροικίας
- Μελέτη κατασκευής γηπέδου 5Χ5 στον Κώστο
Πιθανόν να ξεχνάω μερικά ακόμα