Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Επιτέλους: Διοικούσα Επιτροπή στο Κέντρο Υγείας

Το Κέντρο Υγείας παρέμενε ακέφαλο για χρόνια. Κι αυτό δεν ήταν ό,τι καλύτερο σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε.
Ένας κρίσιμος οργανισμός, όπως είναι αυτός της πρωτοβάθμιας δημόσιας περίθαλψης, με μόνο τον επιστημονικό διευθυντή ήταν και είναι αδύνατον να διοικηθεί. Εξού και τα διάφορα καθόλου κολακευτικά σχόλια, που κάποιες φορές ακούγονταν και έπαιρναν «σβάρνα» το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας. Κι αυτό ήταν άδικο, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι πρόσφεραν στο πρόσφατο παρελθόν και ποιοι προσφέρουν στον παρόντα χρόνο, ποιοι κρατούν όρθιο το Κέντρο Υγείας.
Γνωρίζουμε επίσης ότι αξιόλογοι γιατροί, που εργάστηκαν με μεράκι και άφησαν παρακαταθήκη το όνομά τους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Πάρο, λόγω εσωτερικών τριβών με άλλους συναδέλφους τους.
Όλα αυτά δε θα συνέβαιναν ή θα είχαν  περιοριστεί χωρίς να έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του Κέντρου, αν υπήρχε διοικούσα επιτροπή. Με μία προϋπόθεση βέβαια: ότι ο εισηγητικός της λόγος, προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου και τη 2η ΔΥΠε θα είχε αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν συνέβαινε με τις προηγούμενες διοικήσεις του Κέντρου. Δεν τους άκουγε σχεδόν κανείς. Γι αυτό και τα παράτησαν με πίκρα και απογοήτευση και με τη βεβαιότητα ότι δεν γίνεται τίποτα σ΄αυτόν τον τόπο.
Αυτός ήταν και ο λόγος, που, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν δέχονταν κανένας συμπατριώτης μας να αναλάβει αυτό το τιμητικό και άμισθο αξίωμα του προέδρου του Κέντρου Υγείας.
Όμως τα πράγματα άλλαξαν με τη παρουσία και τη δράση του Συντονιστικού. Δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας ενεργοποιήθηκαν, απευθύνθηκαν σε πρόσωπα με ικανότητες και με διαθεσιμότητα και δόθηκε η καλύτερη, κατά την άποψή μας, λύση στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Καρασαντέ, ο οποίος διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία.
Ταυτόχρονα με τον διορισμό του από τη 2η ΔΥΠε, έγινε και αλλαγή του επιστημονικού διευθυντή του Κέντρου. Στην κρίσιμη αυτή θέση διορίστηκε ο ακτινολόγος κ. Βασίλης Παναρίτης, ο οποίος είναι (εξ οφίτσιο) και τακτικό μέλος της διοικούσας επιτροπής, ενώ την τρίτη θέση (στη διοικούσα επιτροπή) καταλαμβάνει ο εκπρόσωπος του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φραγκίσκος Βελέντζας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι και οι τρεις έχουν συναίσθηση των δυσκολιών που πρόκειται να συναντήσουν, μέχρι να ομαλοποιήσουν την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Κ.Υ.
Γνωρίζουν όμως, ότι στην προσπάθειά τους αυτή δεν είναι μόνοι. Τους στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας της Πάρου και οι οργανωμένες δυνάμεις του νησιού.
Ευχή όλων μας να πετύχουν.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: