Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το καμπανάκι χτύπησε, οι υπεύθυνοι το άκουσαν;

Το τριήμερο που μας πέρασε, αν και οι αφίξεις επισκεπτών στο νησί ήταν λιγότερες σε σύγκριση με πέρυσι, κάποιες περιοχές της Παροικιάς είχαν πρόβλημα υδροδότησης.
Αιτία; Η μειωμένη ποσότητα νερού, που φτάνει στη δεξαμενή των Αγίων Αναργύρων, από φραξίματα του κεντρικού αγωγού.
Η δεξαμενή λόγω της αυξημένης ζήτησης σχεδόν άδειασε, με αποτέλεσμα περιοχές που βρίσκονται σε κάποιο υψόμετρο, όπως  ο Κορμός, η Αμπέλα και τα Κλήματα να παρουσιάσουν πρόβλημα.
Αναρωτιέται κανείς, τι πρόκειται να συμβεί έπειτα από ένα μήνα, δηλ. από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου, που έχουμε τις μεγαλύτερες καταναλώσεις.
Νερό και τουρισμός αλληλοεξαρτώνται και η απουσία του πρώτου είναι καταστροφική για το δεύτερο.
Τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που αποτελούν τη βάση της τουριστικής οικονομίας, εάν το πρόβλημα ενταθεί, θα υποστούν σοβαρές απώλειες και η δυσφήμιση για το νησί θα είναι μεγάλη, αφού οι ανταγωνιστές της Πάρου και οι πάσης φύσεως καλοθελητές θα το εκμεταλλευτούν δεόντως.
Κατά την άποψή μας, το πρόβλημα που έχει προκύψει, πρέπει να έλθει επειγόντως  για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρουσία της Διοίκησης της ΔΕΥΑΠ τωρινής και προηγούμενης και να αναζητηθεί λύση, έστω στο δώδεκα και πέντε, πριν συμβούν τα χειρότερα.
Ευχόμαστε να μην συμβεί το «ατύχημα», γιατί  εάν συμβεί, οι υπεύθυνοι, όποιοι κι αν είναι, θα υποχρεωθούν να δώσουν εξηγήσεις σ΄ένα κόσμο, που, έτσι κι αλλιώς, είναι αγριεμένος με τα αρπαχτικά που ενέσκηψαν στην πατρίδα μας και που έχουν βάλει σκοπό να αρπάξουν και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη μας.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: