Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Με αφορμή ένα «περίεργο» δημοσίευμα

Ο δημοσιογράφος Δ.Μ.Μ. αναφερόμενος στο Συντονιστικό για την υγεία και «έχοντας την αρχισυνταξία της μεγαλύτερης και δυναμικότερης εφημερίδας στο νησί μας», όπως δηλώνει, είναι «σε προβληματισμό» και παρατηρεί  «πως πλέον η ομάδα που χειρίζεται την επικοινωνία του κάνει απανωτά λάθη». Μάλιστα « λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας», μας πληροφορεί, ότι «είναι σε θέση να γνωρίζει, πως πολλά πράγματα στον τομέα της υγείας βρήκαν το δρόμο τους μέσω άλλων διαδρόμων και όχι κατόπιν ενεργειών του Συντονιστικού» Θεωρεί επίσης ότι «ορισμένα μέλη του Συντονιστικού θέλοντας να μείνουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους ξεκίνησαν μια άνευ προηγουμένου εμπλοκή σε ζητήματα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στους αρχικούς σκοπούς του Συντονιστικού».  Και προσθέτει: «Είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως υπάρχουν μεγάλα λάθη τα οποία θα τα βρει μπροστά του το νησί στο προσεχές χρονικό διάστημα».
Αυτά  - και άλλα πολλά - γράφει στο πρόσφατο φύλλο της «Φωνής της Πάρου» και αναπαράγει στο επαγγελματικό του site.
Στόχος αυτού του δημοσιεύματος, όπως και άλλων που προηγήθηκαν στην ίδια εφημερίδα, για μας που κάτι γνωρίζουμε από δημοσιογραφία, είναι να σκορπίσει την αμφιβολία για τις προθέσεις του Συντονιστικού ή για κάποιους που κινούνται πιο δραστήρια από άλλα μέλη του, τα οποία έχουν επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις.
Δημιουργώντας αμφιβολίες στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας του, το πρώτο που επιχειρεί είναι να απομονώσει το Συντονιστικό από το μοναδικό του στήριγμα, που είναι η κοινωνία της Πάρου. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι το Συντονιστικό, χωρίς τη στήριξη των φορέων και των κατοίκων του νησιού, αποτελεί κέλυφος χωρίς περιεχόμενο, άρα είναι ανήμπορο να πραγματώσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας της Πάρου και της Αντιπάρου και το δεύτερο να ενσπείρει ζιζάνια ανάμεσα στα μέλη του Συντονιστικού, για να υπάρξει εσωστρέφεια και αποπροσανατολισμός.
Γιατί όμως στοχοποιεί το Συντονιστικό;
Για ποιο λόγο επιχειρεί να απογοητεύσει και να στείλει στο σπίτι τους ανθρώπους, που με ανιδιοτέλεια αφιερώνουν χρόνο πολύ, στην κοινή προσπάθεια για την προστασία της υγείας του παριανού πληθυσμού;
Αν καταρρεύσει το σύστημα της δημόσιας υγείας στο νησί, ποιος ζημιώνεται και ποιος επωφελείται;
Χρήσιμο είναι να μιλήσει ανοιχτά για τα «λάθη» του Συντονιστικού, για τα ονόματα που υπονοεί και γι΄αυτούς που «προκαλούν τη νοημοσύνη του». Και αυτό να το πράξει σε συνεδρίαση του Συντονιστικού, για να υπάρξει διάλογος και όχι ο μονόλογος  και ο εκ του ασφαλούς σχολιασμός.
Πάντως ας γνωρίζει, ότι το Συντονιστικό είναι γέννημα ανάγκης, θα έχει διάρκεια και να είναι βέβαιος, ότι θα έχει και αποτελέσματα θετικά, παρά την αρνητική πορεία της χώρας και στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας. Αρκεί να μη χάσει την επαφή του με την τοπική κοινωνία, που το στηρίζει και κάποιες φορές είναι πιο μπροστά  σε ιδέες και αγωνιστικές προτάσεις.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: