Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Να αξιοποιηθούν τα εκτός Πάρου ακίνητα του "Δημοτικού και Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου"

Σε εποχή οικονομικού συμμαζέματος σε όλη τη χώρα, ο Δήμος και η τοπική μας Εκκλησία, οφείλουν να ασχοληθούν με δύο σημαντικής οικονομικής αξίας ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής. Το ένα βρίσκεται στην Πεντέλη και το άλλο στο Πόρτο Ράφτη.
Τα ακίνητα αυτά ανήκουν, μαζί με το Φραγκομονάστηρο, στο «Δημοτικό και Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου», ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, το οποίο υφίσταται τυπικά πέραν της δεκαετίας, πλην όμως παραμένει ανενεργό. Επρόκειτο για μια προσπάθεια ίδρυσης γηροκομείου, με συμβαλλόμενα μέρη το Δήμο και την Εκκλησία, η οποία όμως δεν καρποφόρησε.
Η τοπική Εκκλησία προτίμησε να προχωρήσει μόνη της στην ίδρυση δικού της γηροκομείου, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρξουν αποτελεσματικές ενέργειες διάλυσης του νομικού προσώπου Δήμου και Εκκλησίας.
Για όσο διάστημα υφίσταται αυτό το νομικό πρόσωπο, τα δύο προαναφερθέντα ακίνητα παραμένουν ανεκμετάλλευτα και το χειρότερο αφημένα στην τύχη τους.
Δεν γνωρίζουμε αν είναι και καταπατημένα, όπως στο παρελθόν είχε συμβεί με το ακίνητο της Πεντέλης.
Δήμος και Εκκλησία καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με το πρόβλημα, το οποίο κατά τη γνώμη μας έχει δύο λύσεις.
Η πρώτη λύση: Να δοθεί εντολή σε δικηγόρο να προχωρήσει στη διάλυση του ιδρύματος, για να αποδεσμευθούν τα ακίνητα και να περιέλθουν στους αρχικούς κατόχους, που είναι ο Δήμος και η Εκκλησία. Με τον τρόπο αυτό τα ακίνητα προστατεύονται καλύτερα από τους καταπατητές και αξιοποιούνται.
Η δεύτερη λύση: Να ενεργοποιηθεί το ίδρυμα Δήμου και Εκκλησίας και να περιέλθει σε αυτό το υπάρχον εκκλησιαστικό γηροκομείο.
Η δεύτερη αυτή λύση, δίνει την δυνατότητα στο Δημοτικό και Εκκλησιαστικό ίδρυμα να προχωρήσει στην πώληση των δύο ακινήτων, προς όφελος του υπάρχοντος γηροκομείου και επιπλέον υποχρεώνει το Δήμο σε τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων του γηροκομείου.
Όποια πρόταση και αν επιλεγεί, αξιοποιεί τα δύο ακίνητα, που την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές μπορεί να είναι και καταπατημένα, αρκεί να ξεκινήσουν οι νομικές ενέργειες που απαιτούνται το συντομότερο δυνατόν.
Να σεβαστούμε και τους διαθέτες των ακινήτων, που αν γνώριζαν ποια είναι η μέχρι τώρα τύχη τους, ίσως να τα είχαν δωρίσει σε άλλους φορείς εκτός Πάρου.
Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: