Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Αναζητεί λύση στο Αδιέξοδο ο Σαμαράς

Να εκτονωθεί η κρίση που ξέσπασε στην τρικομματική μετά την κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ επιχειρεί τώρα ο Αντώνης Σαμαράς. Σε αυτή την κατεύθυνση στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται ένα μεταβατικό σχέδιο για να φύγει προσωρινά το «μαύρο» από την οθόνη της ΕΡΤ, ώσπου να συσταθεί και να αρχίσει να λειτουργεί το νέο κρατικό κανάλι ΝΕΡΙΤ.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε την Τετάρτη ολονύχτιες διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη της κυβέρνησης, υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με σκοπό να βρεθεί μια λύση, να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για τη μεταβατική περίοδο στην ΕΡΤ το οποίο βρίσκεται στα σκαριά προβλέπει να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες του κρατικού καναλιού σύντομα, ενδεχομένως και μέσα σε μια εβδομάδα. Βάσει του σχεδίου αυτού το κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα εκπέμπει κανονικά, με προσωρινό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει πιθανότατα επαναλήψεις των παλιών εκπομπών της ΕΡΤ.
Η ευθύνη θα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του θέματος βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφει την Τρίτη κι αφορά το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Αναζητούν δημοσιογράφους για τη μεταβατική ΕΡΤ - Θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων που θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ.
Χαρακτηριστικό είναι ένα tweet της δημοσιογράφου Νικόλ Λιβαδάρη, υπεύθυνης για το δελτίο της Ελλης Στάη: «Ζητάνε επίσης "πρόθυμους" για να οργανώσουν υποτυπώδη "μεταβατική λειτουργία"...» αλλά και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κογιάννη: «Αισχρό. Ζητούν από διευθυντές να βρουν μια ομάδα με δίμηνες συμβάσεις με το ΥΠΟΙΚ ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να την ανοίξουν ως ΝΕΡΙΤ!».
Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται ένα σχέδιο ταχύτατης επανεκκίνησης της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να ανοίξει  ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο ενάμιση μήνα, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής τόνισε η σύσταση του νέου φορέα που θα γίνει πολύ γρήγορα.
Το σχέδο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να το παρουσιάσει στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα. Με αυτή την πρόταση ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί αφού οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως η οποιαδήποτε συζήτηση γίνει για την ΕΡΤ θα πρέπει να γίνει με το κανάλι ανοιχτό.
Οπως μετέδωσε το Mega, ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και για το λόγο αυτό σκοπεύει να παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει στους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν δέχεται να είναι πρωθυπουργός υπό επιτροπεία.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση του νέου δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα δεν θα κατατεθεί στην Βουλή, παρά μόνο αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ελπίζοντας ότι εκεί θα υπάρξει συμφωνία.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Αλιβιζάτος
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος είχε επεξεργαστεί και το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ όταν αρμόδιος υπουργός ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος, κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει την προοπτική να αναλάβει τη διαχείριση του νέου φορέα της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που θα δημιουργηθεί.
Το γραφείο του εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι με κλειστά κανάλια είναι αδύνατο να ευοδωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια για την εξυγίανση του δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. «Δεν μπορώ, συνεπώς, να συμβάλω σε ένα εγχείρημα, που θεωρώ εκ των προτέρων καταδικασμένο», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Αλιβιζάτος.


Πηγή: Απεγνωσμένα λύση για την ΕΡΤ ψάχνει ο Αντώνης Σαμαράς | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110448#ixzz2WAPVqxwVΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: