Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα, λόγω ΕΡΤ


Θα παραλύσει η χώρα σήμερα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία μετά την απόφαση της κυβέρνησης για λουκέτο στην ΕΡΤ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης» που «βάζει "λουκέτο" στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».
Κινητοποιήσεις και σε άλλους κλάδους
Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν:
  • η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,
  • η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων,
  • η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας,
  • η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, Δάσκαλοι καθηγητές,
  • η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ,
  • η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ και
  • η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Επίσης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τους μηχανικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Αντίθετα, παρότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε το μεσημέρι να μην προχωρήσει και σε απεργία.
Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Η ταλαιπωρία όμως για τους πολίτες αναμένεται να είναι μεγάλη αφού θα στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν αψηφώντας το καθεστώς της πολιτικής κινητοποίησης οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία με αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ αλλά και των συρμών του Προαστιακού με αποτέλεσμα το Μετρό στη γραμμή 3 να έχει ως τερματικό σταθμό την Δουκ. Πλακεντίας.
Προβλήματα και στις πτήσεις
Την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθούν επίσης οι προγραμματισμένες πτήσεις από τις 15.00 έως τις 17.00 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.
Χωρίς πτήσεις θα μείνουν και τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων της πολιτικής αεροπορίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης» που «βάζει "λουκέτο" στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».
Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου να δώσουν δυναμικό «παρών» σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ νέο συλλαλητήριο οργανώνεται την Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.


Πηγή: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω ΕΡΤ -Κύμα συμπαράστασης στους απολυμένους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110294#ixzz2W4Qpu7Ji

Δεν υπάρχουν σχόλια: