Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Για αυτοκτονικό άλμα στο κενό» κατηγορούν τον Κουβέλη 4 μέλη της εκτελεστικής της ΔΗΜΑΡ

Με κοινή γραπτή δήλωσή τους, τέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση με την αποχώρηση του κόμματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό και την χαρακτηρίζουν «άλμα στο κενό».
Οι κύριοι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και η κυρία Δώρα Τσικαρδάνη επισημαίνουν ότι μεγεθύνθηκε αδικαιολόγητα μια διαφωνία ως προς το εργασιακό καθεστώς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και κάνουν λόγο για προσχηματική απόσειση των κυβερνητικών ευθυνών.
Το πλήρες κείμενο της κοινής τους δήλωσης έχει ως εξής:
Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.
Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.
Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του.


Πηγή: «Για αυτοκτονικό άλμα στο κενό» κατηγορούν τον Κουβέλη 4 μέλη της εκτελεστικής της ΔΗΜΑΡ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/111652#ixzz2WrqEVGak

Δεν υπάρχουν σχόλια: