Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Προκήρυξη για την έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Η οργάνωση Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Αντιφασιστικό Μέτωπο ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Η επίθεση, που σημειώθηκε στης αρχές της περασμένης εβδομάδας, είχε προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές σε κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στην πόρτα εισόδου που οδηγεί στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του συγκεκριμένου κόμματος.

Η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία» ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης των τριών κιλών δυναμίτιδας, με προκήρυξη που ανάρτησε σε ιστοσελίδα η οποία φιλοξενεί κείμενα και ειδήσεις από τον χώρο των αντιεξουσιαστών. Ο συντάκτης του κειμένου, μεταξύ άλλων, εξαπολύει απειλές εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ αναφέρει πως «όσοι ανέχονται να έχουν δίπλα τους γραφεία του συγκεκριμένου κόμματος θα υποστούν και τις συνέπειες», σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί για τις μεγάλες υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο κατάστημα το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει επίσης πως οι τρομοκράτες είχαν διασφαλίσει το ενδεχόμενο να τραυματιζόταν κάποιος περαστικός από την ισχυρή έκρηξη, καθώς πυροδότησαν τη βόμβα όχι με ωρολογιακό μηχανισμό, αλλά απευθείας.

Οπως εκτιμάται από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχετικά με την «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία», πρόκειται για οργάνωση η οποία προσδοκά να καλύψει το «κενό» που προκάλεσε η εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: