Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξάρτητος ο Λοβέρδος;

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί, πιθανόν και αύριο, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνομιλίες που είχε με λεγόμενα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η ανεξαρτητοποίηση του πρώην υπουργού θα επιφέρει νέο πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ, που οδεύει πλέον προς το Συνέδριό του, κυρίως, όμως θα σηματοδοτεί τη διάσπαση του χώρου, καθώς όλοι κατανοούν πως μια τέτοια κίνηση θα εντάσσεται σε στρατηγική ίδρυσης νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς. Ενός κόμματος που ανεξαρτήτως τι ποσοστά θα συγκεντρώσει, θα διεμβολίζει και θα απαξιώνει περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του.

Η συμμετοχή αρκετών -λεγόμενων- κορυφαίων, άλλωστε, στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ το Σάββατο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και συστράτευσή τους για την ηγεσία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εξ αυτών συμμετείχαν και στη συνάντηση των κινήσεων της κεντροαριστεράς, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση φόρουμ για τη συνεργασία του χώρου.

Η αλήθεια, άλλωστε, είναι πως τόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι αμφισβητούντες, διαθέτουν σοβαρό έλλειμμα στρατηγικής και τακτικής. Για παράδειγμα, μετά την εκλογή του ο Ευ. Βενιζέλος επικαλέστηκε την ανανέωση και συγκρούστηκε με τους «κορυφαίους», τώρα όμως, μετά την αποσυσπείρωση που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, τους τηλεφωνεί ο ίδιος να... επιστρέψουν! Και στελέχη, ωστόσο, όπως ο Α. Λοβέρδος, αμφιταλαντεύονται στο αν θα πρέπει να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή να ιδρύσουν νέο κόμμα, αποστέλλοντας συνεχώς αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα και σπαταλώντας πολιτικό κεφάλαιο.

Η Γραμματεία της ΚΟΕΣ

Η αναποφασιστικότητα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως προς την -αναγκαία- ανανέωση, που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι και αντικειμενική, αφού το κόμμα δεν εμπνέει, φαίνεται και από τις αποφάσεις για τη συγκρότηση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ. Γραμματεία, που θα είναι -για την κατανόηση των αναγνωστών- το... προσυνεδριακό Πολιτικό Συμβούλιο, διορισμένο από τον Πρόεδρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Γραμματεία της ΚΟΕΣ που θα οριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα αποτελείται από 50-60 στελέχη, γεγονός που προφανώς σημαίνει ότι η ηγεσία δεν μπορεί να δώσει καθαρό στίγμα ανανέωσης. Ο μεγάλος αριθμός, άλλωστε, δεν θα επιτρέπει ουσιαστική λειτουργία της Γραμματείας, επιτρέποντας έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο των συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου.

Ο Δημήτρης Καρύδης

Όπως είχε αποκαλύψει το Real.gr, ο Δημήτρης Καρύδης αναλαμβάνει υπεύθυνος Επικοινωνίας, στη θέση του Γιάννη Δατσέρη. Η σχετική ανακοίνωση ίσως πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: