Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ


Τα συμφέροντα των εφοπλιστών, πάνω από τα συμφέροντα των Νησιωτών;
Εποχές "ΛΗΜΝΟΣ'", "ΝΑΧΟΣ" και «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» θα βιώσουμε και πάλι στη θαλάσσια συγκοινωνία της Παροναξίας, αν εγκριθούν τα δρομολόγια που κατέθεσε η «Βlue Star Ferries».

Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά την γραμμή της Παροναξίας ζητάει από το Υπουργείο τροποποίηση των δρομολογίων ως εξής:

1) Το πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά προς τα νησιά να γίνεται μέσω Σύρου και να διαρκεί ευνοϊκές συνθήκες 5.05 ώρες και με την ίδια τιμή εισιτηρίου που ίσχυε όταν το ταξίδι διαρκούσε 4 ώρες.
2) Το πρωινό δρομολόγιο προς Πειραιά να γίνεται και πάλι μέσω Σύρου και να διαρκεί επίσης 5.05 ώρες στην καλλίτερη περίπτωση και με το ίδιο επίσης ναυλολόγιο.
3)Το απογευματινό δρομολόγιο από Πάρο προς Πειραιά αντί 19:15 να αναχωρεί στις 23:45 και να φθάνει στον Πειραιά στις 5:15 το πρωί. Διάρκεια ταξιδιού 5,30 ώρες κατευθείαν. Τιμή εισιτηρίου με κρεβάτι 63 ευρώ το άτομο σε τετράκλινη καμπίνα. Το πλοίο διαθέτει όμως λίγα κρεβάτια και οι περισσότεροι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν σε καρέκλα με το ίδιο υψηλό ναυλολόγιο που ισχύει και στα ημερήσια δρομολόγια
4) Το πρωινό δρομολόγιο της Κυριακής από Πειραιά προς τα νησιά παραμένει ανεκτέλεστο.

Το Υπουργείο προφανώς θα τα εγκρίνει. Εκτός αν σε όλα τα νησιά, όλοι οι Δήμοι, όλοι οι φορείς, όλοι οι νησιώτες, με την στάση μας, την αντίδρασή μας, την οργή μας για την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής μας, που επιχειρείται δώσουμε δυναμική απάντηση.

Η θαλάσσια διασύνδεση των νησιών, δεν υπάρχει για λόγους αναψυχής, ούτε οι νησιώτες υπάρχουν επειδή υπάρχουν οι πλοιοκτήτες.
Οι πλοιοκτήτες υπάρχουν και ευημερούν, επειδή υπάρχουν οι νησιώτες.

Η λίστα μεγαλώνει σχεδόν καθημερινά.
Κέντρο Υγείας, ΔΟΥ, Συγκοινωνίες, Παιδεία, Υπηρεσίες, όλα το ένα μετά το άλλο καταρρέουν.
Από μια πολιτική που πρέπει να ανατραπεί.
Από έναν Λαό που πρέπει επιτέλους να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.


Πάρος, 24/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: