Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Επαφές και παρέμβαση Σαμαρά στην Σύνοδο Κορυφής για λύση στην Ελλάδα

 
Στις Βρυξέλλες έχει μεταφερθεί από σήμερα το στρατηγείο της ελληνικής κυβέρνησης. Μετά το «μούδιασμα» που υπήρξε χθες μετά το αδιέξοδο στην συνεδρίαση του Eurogroup, ο Πρωθυπουργός μελετά τις επόμενες κινήσεις του.

Ο Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται μία μέρα νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών με τον οποίο συζήτησαν όλες τις μέχρι τώρα εξελίξεις, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την αυριανή πρώτη μέρα της Συνόδου των 27 ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρέμβει και στην εισήγηση του να θέσει το θέμα του ελληνικού προβλήματος, παρά το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη είναι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Με την κίνηση του αυτή ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να πιέσει τους ομολόγους του, ώστε να πάρει την δέσμευση ότι την Δευτέρα θα υπάρξει οριστική απόφαση

Εκείνο που θα τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός είναι ότι η χώρας μας τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις. Επίσης θα σημειώσει πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την Ελλάδα.

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να έχει κατ’ ιδίαν επαφές με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να προωθήσουν όσο μπορούν πιο γρήγορα από τα κοινοβούλια τους και να εγκρίνουν το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: