Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Guardian: Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην Ελληνική Αστυνομία

 
Ένα ντοκιμαντέρ του Guardian γύρω από την άνοδο και το «πως έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή στην Ελληνική Αστυνομία» φιγουράρει στην κεντρική ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Στο βίντεο, που έχει ανέβει και στα ελληνικά στην ιστοσελίδα του Guardian, αίσθηση προκαλεί η δήλωση-«βόμβα» ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υποστηρίζοντας πως το κράτος ήταν απόλυτα ενήμερο και γνώριζε εδώ και χρόνια για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής!

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας τους παρακολουθούσαν στενά» τονίζει ο ίδιος, κατηγορώντας τους επικεφαλής της Αστυνομίας για αδιαφορία. «Είχαν την ευκαιρία να απομονώσουν και να απομακρύνουν τους «φύλακες του φασισμού» από το Σώμα, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η βρετανική εφημερίδα ζήτησε σχόλιο από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη «φυλάκων του φασισμού» στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας πως «καμία παράνομη συμπεριφορά δε θα γινόταν ανεκτή».

Στο ντοκιμαντέρ μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην άνοδο του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου και στα πρόσφατα περιστατικά, όπως η επίθεση στην Λιάνα Κανέλη από τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: