Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Νέα συνάντηση Σαμαρά με υπουργούς για εξεύρεση λύσης και συμφωνία

 
Νέα κρίσιμη σύσκεψη στις 11 το πρωί έχει συγκαλέσει στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η σύσκεψη θα είναι με συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών που εντάσσονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Ανάμεσα τους θα είναι οι Γ. Στουρνάρας και Χρ. Σταικούρας από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Βρούτσης, ο Κ. Χατζηδάκης, ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Ευ. Στυλιανίδης, ο Αντ. Μανιτάκης και ο Α. Λυκουρέντζος.
Σκοπός της σύσκεψης είναι να διαπιστωθεί αν είναι όλες οι προτεραιότητες που έχει θέσει η τρόικα προκειμένου ο Γιάννης Στουρνάρας να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου.
Οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύση στα εργασιακά συνεχίζονται, αφού ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να υπάρξει βελτιωμένη πρόταση από την τρόικα και να πεισθεί ο Φώτης Κουβέλης

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται όλα τα σενάρια. Από την διατήρηση του οικογενειακού επιδόματος έως τον διαχωρισμό των διατάξεων κατά τη ψηφοφορία αλλά και την απόσυρση των εργασιακών, πρόταση την οποία φέρεται να απορρίπτουν οι δανειστές μας.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον οποίο μέχρι πρόσφατα μιλούσε μόνο με μεσολαβητές!

Εν τω μεταξύ, o Βαγγέλης Βενιζέλος, από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, επικοινώνησε και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη για τα εργασιακά.

«Αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ, στο θέμα των εργασιακών, είναι να παραμείνει το επίδομα γάμου για χαμηλόμισθους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί η επεκτασιμότητα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή να δεσμεύει όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν.

Το θέμα των εργασιακών αποτελεί ένα από τα τέσσερα σημεία στα οποία το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί παρεμβάσεις στο τελικό πακέτο μέτρων. Τα άλλα αφορούν στις συντάξεις, τη φορολογία εισοδήματος και τον τρόπο προώθησης των αποκρατικοποιήσεων.
Η εβδομάδα που έρχεται άλλωστε έχει δυο κρίσιμες συνεδριάσεις για τη χώρα: πρώτα, τη Δευτέρα συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Euro Working Group και την Τετάρτη υπάρχει η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Όλα θα έχουν ως κεντρικό θέμα την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: