Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τετραετής φυλάκιση σε Μπερλουσκόνι λόγω φοροδιαφυγής

 
Δικαστήριο του Μιλάνο καταδίκασε την Παρασκευή τον πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για φοροδιαφυγή. Η ποινή αφορά σε υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή ταινιών από τις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι.

Ο 76χρονος Καβαλιέρε έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης δύο φορές προτού υπάρξει οριστική καταδίκη, και δεν είναι υποχρεωμένος να εκτίσει ποινή φυλάκισης μέχρι να εκδικαστεί και η τελευταία του έφεση.

«Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας (PDL), Αντζελίνο Αλμπάνο.

Η απόφαση έρχεται δύο ημέρες έπειτα από την επιβεβαίωση Μπερλουσκόνι ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές του επόμενου έτους ως ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος κόμματος PDL. Έπειτα από την απόφαση οι μετοχές της Mediaset υποχώρησαν σχεδόν 3 τοις εκατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: