Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος: Μένω στο ΠΑΣΟΚ και σας αντιμετωπίζω

 
Σαφές μήνυμα προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που αμφισβητούν την ηγεσία του «μένω και σας αντιμετωπίζω» αποτελούν όλες οι κινήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπ’ αυτό το πρίσμα θέτει ευθέως σήμερα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση των μέτρων, παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονταν το περασμένο διάστημα και είχε δηλώσει δημοσίως και ο Γραμματέας της Γιάννης Μανιάτης.

Η ΚΟ, άλλωστε, θα ψηφίσει σήμερα τόσο αν θα κρατήσει θετική στάση στην ψηφοφορία το απόγευμα για τις αποκρατικοποιήσεις, όσο και αν θα υπερψηφίσει τα μέτρα - έστω και αν ακόμα (υποτίθεται;) δεν γνωρίζει την τελική διαμόρφωση του εργασιακού πακέτου. Δεν είναι τυχαίο δε ότι με άτυπη ενημέρωση το μεσημέρι χθες, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την αντίστοιχη της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ του Real.gr ότι στο παρασκήνιο ο Πρόεδρος του κόμματος έχει διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τα μέτρα.

Ο Ευ. Βενιζέλος εξάλλου στην εισήγησή του στην ΚΟ, ανεξαρτήτως εάν θα επιμείνει σε συνολικές λύσεις πακέτο και αν αφήσει αιχμές για την διαπραγμάτευση που κάνει ο πρωθυπουργός, θα προτείνει την ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν και θα δυσκολευτεί να απαντήσει τι απέγιναν τα 7 σημεία που ο ίδιος έθετε ως προϋπόθεση πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Τι θα πράξουν

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι τι θα πράξουν βουλευτές - μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Σκανδαλίδης - που έως τώρα δήλωναν ή άφηναν να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Θα επιμείνουν ή θα καλυφθούν πίσω από την κομματική πειθαρχία; Η απάντηση νωρίς το απόγευμα και τις επόμενες ημέρες, με τη διαγραφή, πάντως, να αποτελεί όπλο στη φαρέτρα της ηγεσίας. Στενός συνεργάτης, μάλιστα, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θ. Παραστατίδη και του Μ. Κασσή στη Realnews του Σαββάτου ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, άφησε να εννοηθεί ότι οι δυο βουλευτές θα διαγραφούν. Το θέμα βεβαίως είναι τι θα γίνει αν οι βουλευτές είναι περισσότεροι, καθώς το κλίμα μέχρι αργά το βράδυ υπήρξε ιδιαίτερα βαρύ μεταξύ συγκεκριμένων μελών της ΚΟ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει επίσης αν στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Γ. Δατσέρη, αλλά και την προτροπή του Ευ. Βενιζέλου προς τους στενούς του συνεργάτες να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: