Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Έγγραφο του Δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη προς τον Υπουργό Υγείας για την άθλια κατάσταση του Κέντρου Υγείας Πάρου Αντιπάρου

Λειτουργία Κέντρου Υγείας Πάρου .

(25/10/2012)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ Πάρος, 23 Οκτωβρίου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Αριθ. Πρωτ: 14998

Ταχ. Δ/νση: Παροικία Πάρου Προς: Υπουργό Υγείας
Ταχ. Κώδικας: 84400 κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Τηλέφωνο: 2284360129 Αριστοτέλους 17
FAX: 22840-22078 10187 Αθήνα
e.mail: grafeiodimarhou@paros.gr

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς του τομέα υγείας για τη ραγδαία επιδείνωση των υπηρεσιών που προσφέρονται από το Κέντρο Υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της Πάρου.
Έχουμε κατ’ εξακολούθηση ζητήσει απ’ όλους τους αρμόδιους να προβούν στην κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών ειδικοτήτων, νοσηλευτικού προσωπικού και ΕΚΑΒ.
Τα προβλήματα υγείας έχουν συζητηθεί αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και το μόνο που καταφέρνουμε κάθε φορά είναι να συμφωνούμε στο ότι το χθες ήταν καλύτερο από το σήμερα.
Η κατάσταση χωρίς ίχνος υπερβολής χαρακτηρίζεται ως τραγική και οδηγείται από το κακό στο χειρότερο. Στο Κέντρο Υγείας τις τελευταίες δεκαετίες υπηρετούσαν δύο παιδίατροι, ένας γυναικολόγος, δύο καρδιολόγοι, ένας ορθοπεδικός, δύο μαίες και σήμερα δεν υπηρετεί κανένας από αυτές τις ειδικότητες. Επίσης υπηρετούσαν τέσσερις γιατροί παθολόγοι-γενικής ιατρικής σήμερα ένας, και από τις έξι νοσηλεύτριες σήμερα υπηρετούν τέσσερις.
Τα παιδιά μας δεν εμβολιάζονται στον χρόνο που πρέπει και δεν τυγχάνουν προληπτικού υγειονομικού ελέγχου για τη χορήγηση βεβαιώσεων απαραίτητων για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της γυμναστικής.
Η συνταγογράφηση φαρμάκων απαιτεί αναμονή τόσων ωρών όσων για τη συμπλήρωση ενός ημερομισθίου.
Κύριε Υπουργέ,
Για να έχετε όμως πλήρη εικόνα της κατάρρευσης του συστήματος και της κατάστασης που βιώνουμε, θα σας αναφέρω το εξής γεγονός. Χθες το απόγευμα, 22 Οκτωβρίου 2012, συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα 1,5 χιλιόμετρο από το Κέντρο Υγείας. Δύο συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Ο εφημερεύων αγροτικός ιατρός μετέβη στον τόπο του τραγικού συμβάντος με το μηχανάκι του θυρωρού του Κέντρου Υγείας και τα άψυχα σώματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με το αυτοκίνητο της Ομάδας Διάσωσης τα καύσιμα του οποίου πληρώνουν οι εθελοντές της ομάδας. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας ήταν ακινητοποιημένο στο χώρο στάθμευσης γιατί δεν υπήρχε βάρδια και βεβαίως δεν ήταν και δεν είναι η μοναδική φορά, αυτό συμβαίνει συχνά.
Κύριε Υπουργέ,
Οι κάτοικοι της Πάρου με συνέπεια ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, το Βελέντζειο Ίδρυμα χρηματοδοτεί το Κέντρο Υγείας σε ετήσια βάση, ο Δήμος Πάρου συνεισφέρει στο μέτρο που του επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία και οι οικονομικές του δυνατότητες, σεβόμαστε τους νόμους και δεν προβαίνουμε σε βιαιότητες παρ’ όλο που μας πνίγει το δίκιο και αισθανόμαστε ότι μας συμπεριφέρεστε ως πολίτες υποδιέστερης κατηγορίας.

Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα όρια ανοχής και υπομονής εξαντλήθηκαν, αδυνατούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία τις δικαιολογημένες κραυγές των κατοίκων του νησιού μας.
Απαιτούμε άμεσα να δοθεί λύση. Να προχωρήσετε στην κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας με επάρκεια.
Εάν αυτό δε συμβεί τότε έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να μην παραμείνουμε αδρανείς και απαθείς.
Θα διεκδικήσουμε δυναμικά τα αυτονόητα δικαιώματά μας που προβλέπονται από το Σύνταγμα και περιλαμβάνονται στην χιλιοειπωμένη έννοια της νησιωτικότητας.

Ο Δήμαρχος Πάρου


Χρήστος Βλαχογιάννης


Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης & Πρόνοιας
κ. Ι. Βρούτση
Πειραιώς 40, 10182 Αθήνα
2. κ. Ρήγα Παναγιώτη
Βουλευτή Κυκλάδων
Μητροπόλεως 1
10557 Αθήνα
3. κ. Συρμαλένιο Νίκο
Βουλευτή Κυκλάδων
Βουλής 4, Γραφείο 409,
10562 Αθήνα
4. Πρόεδρο ΕΚΑΒ
κ. Παναγιώτη Βαχαβιόλο
Τέρμα οδού Υγείας
11527 Αθήνα
5. Διοικητή 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς
& Αιγαίου
κ. Ευδοκιμίδη Γιάννη
Θηβών 46-48
18543 Πειραιάς
6. Πρόεδρο Δ.Σ.
Γενικού Νοσοκομείου Σύρου
κ. Τσιργή Δημήτριο
Γ. Παπανδρέου 2, Ερμούπολη
84100 Σύρος
7. Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: